به همت انتشارات جهاد دانشگاهی اردبیل؛

کتاب تکنولوژی نانو برای کشاورزی پایدار، غذا و محیط زیست منتشر شد

۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۱۰:۲۵ کد : ۸۴۱۷۳ عمومی فرهنگی تاپ خبر معرفی کتاب‌های منتشر شده
انتشارات جهاد دانشگاهی استان اردبیل کتاب «تکنولوژی نانو برای کشاورزی پایدار، غذا و محیط زیست» با نگاهی به حوزه کشاورزی و منابع طبیعی، به ویژه کشاورزی، گروه زیست شناسی، نانوتکنولوژی زیستی، پزشکی، بهداشت محیط، محیط زیست و علوم غذایی را منتشر کرد.
کتاب تکنولوژی نانو برای کشاورزی پایدار، غذا و محیط زیست منتشر شد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان اردبیل، این کتاب توسط آونش کوماری، راجنی گرگ، ریشاو گرگ سال 2024 در کشور آمریکا تالیف گردیده و توسط دکتر احمد توبه استاد دانشگاه محقق اردبیلی، مهندس سید کریم تهامی دانشجوی دکتری بیوتکنولوژی و اصلاح گیاهان باغبانی، عضو جهاد دانشگاهی واحد استان اردبیل و دکتر کمال شهبازی هومونلو عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل، مغان  به فارسی ترجمه شده است.
نانوتکنولوژی، با ذرات در اندازه‌ی 1 تا 1000 نانومتر سر و کار دارد و با ارائه روش‌ها، پروتکل‌ها و نانوذرات (NPs) مختلف، بر هر رشته‌ای از علم و فناوری تأثیر می‌گذارد. جامعه علمی جهانی درک کرده است که نانوتکنولوژی پتانسیل بزرگی در بخش کشاورزی و غذایی دارد. آژانس استانداردهای غذایی جهان مطالعات گسترده‌ای برای اندازه‌گیری پتانسیل نانوتکنولوژی در بسته‌بندی مواد غذایی انجام داده است.
تمرکز اصلی بر توسعه غذاهای مصرفی، سیستم‌های تحویل مواد مغذی و روش‌های بهینه‌سازی ظاهر غذاها، مانند رنگ، طعم و قوام است. نانوتکنولوژی پتانسیل بزرگی برای تحول بخش کشاورزی و غذایی با کاربردهای گسترده خود دارد. این فناوری می‌تواند بهره‌وری کشاورزی و کارایی مواد شیمیایی کشاورزی را بهبود بخشد. با استفاده از نانوذرات، محصولات زراعی بهبود ژنتیکی یافته‌اند. تحلیل بیان ژن در گیاهان و حیوانات تحت شرایط تنش نیز با کمک نانوفناوری بهبود یافته است.
نانوتکنولوژی همچنین نقش مهمی در کاهش ضایعات پس از برداشت غلات، میوه‌ها و سبزیجات ایفا کرده است. بخش غذایی از ترکیب نانوذرات در ماتریس‌های غذایی و نانوکپسوله‌کردن مواد مغذی بهره‌مند شده است. مواد بسته‌بندی هوشمند که با کمک نانوتکنولوژی طراحی شده‌اند، برای افزایش عمر مفید محصولات غذایی ذخیره‌شده مورد استفاده قرار گرفته‌اند. نانومواد همچنین به عنوان ترکیبات زیست‌فعال در غذاهای مصرفی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

این کتاب به کاربردهای نانوتکنولوژی در کشاورزی و ترمیم محیط زیست می‌پردازد که عمدتاً بر کاربردهای نانومواد در فیزیولوژی و عملکرد گیاهان، افزایش بازده و بهره‌وری محصولات، جلوگیری از ضایعات پس از برداشت، بسته‌بندی، نانوکپسوله‌سازی و دیگر کاربردهای نانو اختصاص دارد.
همچنین  سنتز مواد با ارزش افزوده از ضایعات کشاورزی-غذایی و کاربردهای پتانسیل آن‌ها در ترمیم محیط زیست بررسی خواهد شد. علاوه بر این، بحث‌هایی در مورد مسائل سمی محصولات مبتنی بر نانوتکنولوژی در بخش‌های کشاورزی و غذایی و تجاری‌سازی محصولات مبتنی بر نانوتکنولوژی نیز مطرح می شود، منابع مهم در هر فصل گنجانده می‌شوند تا به خوانندگانی که مایل به ادامه مطالعه عمیق‌تر در هریک از این موضوعات هستند، کمک کنند.
کتاب قصد دارد نیاز به یک منبع مرجع برای دانشمندان، پژوهشگران و آکادمیسین‌ها در بخش‌های نانوتکنولوژی، کشاورزی، غذایی، نوتراسوتیکال، محیط زیست و مواد را برآورده کند بنابراین، به عنوان یک منبع درخشان برای دانشجویان مقطع کارشناسی و تحصیلات تکمیلی در رشته‌های کشاورزی، علوم نوتراسوتیکال، علوم غذایی و نانوتکنولوژی خدمت خواهد کرد.
کتاب« تکنولوژی نانو برای کشاورزی پایدار، غذا و محیط زیست» 372 صفحه ای و در 16 فصل تالیف شده است و به قیمت 2500000 ریال در دسترس علاقمندان قرار دارد.

 

کلیدواژه‌ها: کشاورزی بخش کشاورزی کشاورزی غذایی نانوتکنولوژی غذایی بخش کشاورزی غذایی مواد محصولات زیست محیط زیست


نظر شما :