به همت انتشارات جهاد دانشگاهی اردبیل؛
سه عنوان کتاب جدید در حوزه علوم انسانی منتشر شد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان اردبیل؛ کتاب« اختلال شخصیت مرزی: تشخیص و درمان، ویژه مطالعه دانشجویان رشته روانشناسی» توسط میترا هاشم زاده دانشجوی دکتری روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل، دکتر رضا کاظمی و دکتر سمیه تکلوی اعضاء هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل و پروفسور محمد نریمانی عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی تالیف شده است.
اختلال شخصیت مرزی (BPD)، اختلالی است که با بی نظمی هیجانی، الگوی روابط بین فردی ناپایدار و تکانشگری و بی پروایی زیاد مشخص می شود. بیماران می توانند به سرعت بین کاهش ارزش و ایده آل کردن روابط( که معمولاً به عنوان "شکاف" شناخته می شود) در نوسان باشند. سایر ویژگی ها عبارتند از دشواری در کنترل خشم، رفتارهای مکرر خودکشی یا آسیب رساندن به خود، اختلال هویت و احساس پوچی مزمن.
با شیوع بالای اختلالات شخصیت در جامعه زنان و لزوم تربیت سالم کودکان جامعه توسط آنان، پیدا کردن روش های درمانی موثر در بهبود نشانه های اختلال مرزی بسیار ضروری به نظر می رسد. برای چنین افرادی شیوه درمان کارآمدی لازم است و این در حالیست که مداخلات درمانی بیشتر هنگام بروز خودکشی و آن هم بصورت مداخله در بحران انجام می گیرد.
بطور معمول این بیماران تحت درمان های معمولی و یا درمان های کوتاه مدت قرار می گیرند. دارو درمانی نیز بدلیل قطع پیش از موعد استفاده از دارو کمک چندانی به این افراد نمی کند بنابراین، این گروه خاص از بیماران به شیوه درمانی تخصصی نیاز دارند که به طور مستقیم مشکلات و نشانه های اختلال را هدف درمان قرار دهد.
این کتاب به دلیل وجود نمونه های بیشمار در جامعه و امکان ایجاد درمان متناسب با محیط زندگی، علیرغم درمان های موجود مهم تلقی می شود چرا که گردآوری آن، بر اساس یافته ها در مطالعه این اختلال، در طول مدت تهیه و تنظیم آن صورت گرفته و سعی شده مطالب ساده و برای یادگیری مناسب باشد چون از روش های آسان برای یادگیری استفاده شده است بنابراین ضرورت دارد راه درمان مناسب و اثر گذاری برای این اختلال در جامعه علمی مطرح و بکار گرفته شود زیرا ممانعت از درمان، جامعه را با مشکلات عدیده مواجه خواهد ساخت و امید می رود این کتاب موثر واقع گردد.
کتاب« اختلال شخصیت مرزی » 178 صفحه ای و در 8 فصل تالیف شده است و به قیمت 1200000 ریال در دسترس علاقمندان قرار دارد.
کتاب« کاهش قلدری در نسل آلفا: بررسی یک راهکار مناسب» توسط دکتر رسول ملائی پژوهشگرگروه روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل، دکتر عیسی جعفری عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور و دکتر اصغر نخستین گلدوست عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی تالیف شده است.
در این کتاب آمده است: گاه در برخورد با کودک یا نوجوان و جوان قلدر، ممکن است دچار آزار و اذیتهایی شوید که این آزارها میتواند احساس ترس، خطر و تهدید را در شما به وجود آورد و یا صرفا باعث ایجادیک حس بد درونی شود. شاید تا زمانی که این قلدریها به شما حس خطر ندهد تصمیم بر این داشته باشید که خود در جهت از بین بردن این مشکل اقدام کنید. بهترین راه برای مقابله با قلدری، قدرتمند بودن است یعنی هر چه شما قدرت بیشتری در رفتار مناسب داشته باشید توانایی بیشتری نیز در از بین بردن قلدری خواهید داشت. افراد قلدر اغلب خواهان ایجاد ترس و اضطراب در شما هستند و عدم مشاهده این ترس و اضطراب در شما، آنها را ناامید کرده و از خواسته درونیشان دور میکند. اینگونه رفتار، یعنی عدم عصبانیت، پرخاشگری، ترس و اضطراب در شما، مهمترین قدم در دور کردن این افراد از خود است.
رفتارهای آزارنده و رنجآور در محیطهای اجتماعی مانند مدرسه و محیط کار یا زندگی از مسائل اجتماعی همیشگی در جامعه بوده که ادب و قانون و قیود و ملاحظات اجتماعی از پس آن برنیامده. از نمونههای بارز آن، رفتار گهگاه ناهنجار مردان با زنان در محیط کار است که ریشهدر جامعه مردسالار دارد اما در این سالهای اخیر آزار و رفتار ایذایی کلاسهای خشونتگرا در مدرسه بیشتر رایج بوده و تلاش بر این است که راههای مؤثر مقابله با آن یافت شود. در واقع قلدری ویژگی است که نه تنها در بزرگسالان بلکه در کودکان نیز دیده میشود. برخی کودکان خشم درونی خود را با قلدری و زور گفتن به همسالان و حتی والدین خود نشان میدهند. برای پیشگیری از ایجاد اینگونه رفتارها، لازم است والدین شیوه رفتاری و تربیتی درست و مناسبی برای کودک ارائه دهند. در این میان آموزش استدلال اخلاقی می تواند تأثیرات مثبتی در نحوه تصمیم گیری کودک داشته باشد باشد و موجب شود تا فرزندتان تصمیم مناسبی را بگیرد که کتاب حاضر به تعاریف قلدری و استدلال اخلاقی پرداخته و راهکارهایی برای کاهش قلدری در میان نوجوانان ارائه کرده است.
کتاب« اختلال شخصیت مرزی » 140 صفحه ای و در 3 فصل تالیف شده است و به قیمت 1500000 ریال در دسترس علاقمندان قرار دارد.
کتاب« مسئولیت اجتماعی شرکتهای فراملی در سرمایه گذاری: با رویکردی به سلامت عمومی» هم توسط علی عبداله پور پژوهشگر دوره دکترای حقوق بین الملل تالیف شده است که میتواند پارهای از مسائل این حوزه را برای محققان، اساتید، دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاهها، موسسات و مراکز آموزش عالی، مدیران، سرمایهگذاران، کارشناسان روابط بینالملل، وزارتخانهها، وکلا، مشاورین سرمایهگذاران خارجی، کارشناسان اداره توافقهای بینالمللی ریاست جمهوری و کارشناسان مراکز داوری تبیین نماید.
جذب سرمایهخارجی به یکی از ستونهای سیاست اقتصادی در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه تبدیل شده است و رقابت شدید و قابل توجهی برای جذب منابع مشاهده میشود.با وجود دستاوردهای مثبت در این زمینه و گامهایی که در دهه گذشته برداشته شده است تا قوانین و مقررات مرتبط تغییر کنند، همچنان برای رشد اقتصادی و توسعه کشور، نیاز به تطبیق با تحولات بینالمللی و تغییر در روشها و نگرشهای جذب سرمایهگذاری وجود دارد. در این راستا برنامههای توسعه کشور باید با آگاهی فزایندهای از تحولات جهانی همراه باشند و به این تغییرات پاسخ دهند.
فقدان مکانیسم موثر و مستقیمی که از منافع سرمایهگذار بر اساس حقوق بینالملل عرفی حمایت کند، زمینهای تاریخی برای بروز تعارض در منافع کشورهای سرمایهگذار و سرمایهپذیر شد و به این ترتیب عملا نهاد جدیدی در جامعه بینالمللی پدیدار گشت. ضرورت تنظیم روابط ناشی از این نهاد جدید در کنار ضرورت رشد سرمایهگذاری بینالمللی و ایجاد فرصتهای جدید اقتصادی، کشورها را بر آن داشت تا از معاهدات دو جانبه و چند جانبه سرمایهگذاری برای تنظیم بخشی از مهم ترین مسایل این حوزه بهره برند. امروزه شمار این معاهدات با توجه به فقدان یک معاهده جهانی در حوزه سرمایهگذاری خارجی بالغ بر چندین هزار است که به عنوان مکمل قوانین داخلی سرمایهگذاری خارجی به مهم ترین سازکار حمایت از سرمایهگذاری خارجی تبدیل شده است.
در این میان اهمیت جذب سرمایه نباید پژوهشگران را از تهدیدهای سرمایهگذاری خارجی غافل کند. از آنجا که محل فعالیت سرمایهگذار معمولا سرزمین کشور سرمایهپذیر است و نسبت ملی و تاریخی میان سرمایهگذار و محل سرمایهگذاری مشاهده نمی شود، جوامع در حال توسعه به راحتی شاهد تضییع حقوق بودهاند. تجربه نشان داده اگر این روابط سیاسی و اقتصادی به صورت منطقی و عادلانه نباشد، ماهیت ظالمانه به خود میگیرد. قوانین و روشهای زیادی به کار گرفته شدهاند تا پیشگیری از شکلگیری چنین وضعیتی را ممکن و منطقیسازند.در این میان مسالهیحق برخورداری از سلامت عمومی در مقام یک تعهد بینالمللی و هم چنین مساله مسئولیت اجتماعی شرکتهای فراملی در پایبندی به تعهدات بینالمللیِ برخواسته از این حق مسلم جوامع بشری در پیوند با موضوع معاهدات سرمایهگذاری خارجی پیشنهاد کتاب پیش رواست.این مساله از چندین نظر اهمیت دارد که در پژوهش پیش رو تبیین شده است.
در این کتاب، تاثیرمسئولیت اجتماعی شرکتها به ویژه در حوزه سلامت عمومی با توجه به پروندههای تنباکو و همچنین برخی از اسناد بینالمللی جهانی چند جانبه و دوجانبه به عنوان یک موضوع و مساله ماهیتی در نظام حقوقی معاهدات دوجانبه سرمایهگذاری مورد بررسی قرار گرفته است. مسائل مذکور از نیازها و نگرانیهای اصلی دولت در محیط اقتصادی داخلی برای جذب سرمایهگذاری خارجی هستند.
بر اساس نظر کارشناسان، اقتصاد ایران به منابع مالی و جذب سرمایهگذاری خارجی نیاز دارد و این امر توسعه و پیشرفت اقتصادی و اجتماعی را تضمین خواهد کرد. از نظر مولف ادبیات حقوقی در این خصوص چندان غنی نبوده و از بررسی مسائل تخصصی و ظریف این حوزه غفلت شده است.
کتاب« مسئولیت اجتماعی شرکتهای فراملی در سرمایه گذاری» 116 صفحه ای و در 4 فصل تالیف شده است و به قیمت 1300000 ریال در دسترس علاقمندان قرار دارد.
نظر شما :