مدیرکل دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت:
فعالیت ۸۶ مرکز رشد در حوزه سلامت/ مرکز رشد گیاهان دارویی جهاددانشگاهی اردبیل فرصت مناسبی برای فنآوران استان فراهم کرده است
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاه استان اردبیل، دکتر حسین وطنپور با اعلام این خبر در نشست خبری که امروز سه شنبه 21 خرداد در سالن جلسات جهاددانشگاهی استان اردبیل برگزار شد، افزود: در این مراکز یک هزار و 250 شرکت دانش بنیان حوزه سلامت استقرار دارند که ۴۵۰ شرکت موفق به تولید محصول و عرضه محصول خود به بازار شده اند.
وی از فعالیت ۶۲ شرکت دانش بنیان صادراتی حوزه سلامت در سطح کشور خبر داد و یادآور شد: تفاوت محصول دانش بنیان با غیر دانش بنیان در ارزش افزوده آن است و محصول دانش بنیان قدیمی نمی شود زیرا با علم و پژوهش ارتباط مستقیم و تنگاتنگی دارد.
مدیرکل دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به ظرفیتهای استان اردبیل در زمینه گیاهان دارویی و امکان تولید ثروت و درآمد پایدار از این محل گفت: در اردبیل به همت مرکز رشد گیاهان دارویی جهاددانشگاهی که به خوبی و با توجه به پتانسیلهای موجود استان راهاندازی شده فرصت مناسبی برای فنآوران فراهم گردیده تا بتوانند ایدههای خود را به محصول با ارزش افزوده بالا تبدیل کنند.
وطنپور به تولید سالانه 16 هزار مقاله در کشور اشاره و تصریح کرد: تمام بودجههای صرف شده برای تولید این مقالات به صورت گزارش در کتابخانهها بایگانی و از هزار مقاله 100 شاید مقاله به محصول فناورانه تولید میشود و از این میزان 10 محصول مجوز تولید میگیرد و از این تعداد هم تنها یک محصول تجاریسازی میشود.
وی پروسه تولید محصول فناورانه را بسیار سخت عنوان و اضافه کرد: در حال حاضر امکانات خوبی در مراکز رشد در اختیار هستههای فناور قرار گرفته است تا ضمن پرورش ایدههای خود به تشکیل شرکتهای دانش بنیان اقدام کنند.
مدیرکل دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه دولت محل اشتغالزایی نیست،خاطرنشان کرد: همه فارغالتحصیلان، در دانشگاهها استخدام نمیشوند بلکه ما در مراکز آموش عالی تنها نخبگان جذب میشوند، در حالی که در دنیا دانشگاههای نسل سوم مطرح است که علم را به ثروت و تحقیق خود را به محصول تبدیل میکند.
وطنپور با تأکید بر اینکه باید با ایجاد انگیزه، اساتید و دانشجویان را به سمت تولید فناوری هدایت کنیم، افزود: باید با شناسایی و نیازسنجی مورد نیاز کشور و با استفاده از منابع طبیعی خود به دنبال فناوریهای نوین باشیم تا ضمن رفع نیازهای داخلی از خروج ارز از کشور جلوگیری کند.
وی اضافه کرد: در فناوری محدودیتی برای حمایت از طرحهای قابل اجرا نداریم و با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی بستر مناسبی برای فعالیت فناوران مهیا و نسبت به شناسایی فناوران سطح کشور اقدام کردهایم، همچنین فناوریها را در کشور رصد و اگر به محصول خوبی دست یافته باشند از آن حمایت میکنیم.
مدیرکل دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه فناوری به خاطر ارزش فوقالعاده ای که دارد به صورت غیرمستقیم مشکل اقتصادی را حل میکند، عنوان کرد: در تولید محصول فناوری باید به فرهنگ و ذائقه مردم توجه شود چرا که باید این محصول پس از دریافت استاندارد و کارآزمایی بالینی وقتی وارد بازار می شوند با اقبال عمومی مواجه شود.
وطنپور به پیشرفتهای علمی کشور در سالهای اخیر اشاره و خاطرنشان کرد: در حال حاضر ایران از لحاظ پژوهش رتبه اول منطقه و رتبه شانزدهم دنیا را دارد و بیش از۷۰۰ مرکز تحقیقات علوم پزشکی در کشور فعالیت دارد.
وی اضافه کرد: در سال 1397 رتبه فناوری ایران در جهان به 65 رسید که نسبت به سال گذشته 10 رتبه ارتقا یافته است که امیدواریم این وضعیت با کارهای انجام گرفته و زیرساختهای ایجاد شده امسال و در سالهای آینده بهتر شود تا بتوانیم با سرآمدان این عرصه رقابت کنیم.
وطنپور با بیان اینکه پیگیر آمایش کشوری فناوری هستیم، اظهار کرد: اگر میخواهیم شاخص بینالمللی فناوری کشورمان بالا برود باید به ثبت اختراع اقدام کنیم و امیدوارم در توسعه فناوری رقیب سرسختی برای کشورهای جهان باشیم.
وی افزود: در این آمایش باید استعداد و پتانسیلهای موجود در هر استان شناسایی و بر روی آن تمرکز شود تا بتواند از موازی کاری نیز جلوگیری کند.
گفتنی است مدیر کل دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به منظور بررسی وضعیت فناوری، مرکز رشد گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان اردبیل به این استان سفر کرده است.
نظر شما :