به همت سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی استان اردبیل؛

رقابت های مرحله استانی مسابقه مناظره دانشجویی با ۲۲ تیم در اردبیل آغاز شد

۲۰ آذر ۱۴۰۳ | ۱۳:۴۷ کد : ۷۸۹۱۲ عمومی فرهنگی تاپ خبر
به همت سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی استان اردبیل و با همکاری دانشگاههای استان، رقابت های مرحله استانی مسابقه مناظره دانشجویی با ۲۲ تیم در اردبیل آغاز شد.
رقابت های مرحله استانی مسابقه مناظره دانشجویی با ۲۲ تیم در اردبیل آغاز شد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان اردبیل، در مراسم افتتاحیه مرحله استانی سیزدهمین دوره مسابقه ملی مناظره دانشجویان ایران که امروز در سالن اجتماعات دانشکده منابع طبیعی و کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی با حضور مسئولین دانشگاههای استان برگزار شد؛ حجت الاسلام والمسلمین مصلح نیا، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی، مهارت سخن گفتن را یک هنر و سخنوران را هنرمند عنوان کرد و افزود: خداوند می‌خواهد ما هنرمند باشیم و هنرمند کسی است زبان خدا و زبان مردم را می‌داند و خواست خدا را به زبان مردم می‌گوید.

وی پیامبران و ائمه معصومین (ع) را هنرمندان واقعی معرفی کرد و افزود: پیامبران این هنر را داشتند که خواست خدا را به زبان مردم بیان می‌کردند و کسانی که این هنر را دارند پیرو راه آنها هستند.

حجت الاسلام مصلح نیا؛ یکی از راه های رسیدن به این هنر را مناظره دانست و گفت: تفریق کردن، تقسیم کردن و حتی جمع کردن هنر نیست، هنر این است که با تمام انرژی، توانمندی ها را ضرب کرده و مسیر صعود و تعالی را هموار کنیم .

وی با تاکید بر اینکه گوش دادن یک نوع هنر است؛ بیان داشت: گوش دادن شخصیت انسان را بزرگ می‌کند از دانشجویان می‌خواهم هنر فزایندگی داشته باشد و مسیر صعود را هموار نمایند.

 عباس فنی اصل؛ معاون فرهنگی- اجتماعی دانشگاه محقق اردبیلی، جهاد دانشگاهی را از نعمات انقلاب اسلامی عنوان کرد و افزود: امام راحل(ره) هرجا احساس کردند کارهایی بر زمین مانده و خلاء‌هایی در جامعه وجود دارد در راستای این خلاء ها ارگان‌هایی را ایجاد کردند که هر کدام تقدس خود را دارد که جهاد دانشگاهی از ارزنده‌ترین نهادهایی است که ما از همکاری با آن لذت می‌بریم.

وی افزود: امروز متدین‌ترین با سابقه‌ترین، مؤمن‌ترین و باایمان‌ترین افرادی در این نهاد انقلابی خدمت می کنند و کارهایی انجام می‌دهند که مایه افتخار است و با افتخار و آرامش با جهاد دانشگاهی همکاری می‌کنیم و با اطمینان کامل دانشجویان را به برنامه‌های فرهنگی و اردوهای آنها می‌سپاریم.

فنی اصل، یکی از مهمترین وسیله برای ارتباط و سخن گفتن توسط انسان‌ها را بیان و سخن گفتن دانست و گفت: سخن گفتن دارای شیوه‌های مختلف است؛ جاهایی هست که سخن گفت، خیلی بد و جاهایی هست که خیلی خوب است، مکان‌هایی نیاز هست که حتماً سخن گفته شود و مکان هایی هست که سخن گفتن آسیب زا است پس ما نیازمند یادگیری نحوه خوب سخن گفتن هستیم.

وی تاکید کرد: هرجا سخن خوب و ارتباط کلامی مناسب ایجاد شده است از ایجاد جنگ جلوگیری شده است؛ بنابراین باید برای ارتباط کلامی مناسب، این معجزه الهی را یاد بگیریم و از آن را تقویت کنیم.

معاون فرهنگی- اجتماعی دانشگاه محقق اردبیلی ادامه داد: در جامعه امروزی باید مشکلات با گفتگو حل شود و مناظره بهترین زمینه برای تقویت گفت و گو و از بین بردن اختلاف‌ها و مشکلات است؛ بنابراین مناظره و سخن خوب گفتن یک هنر و نیاز جامعه امروز است.

مدیر مرکز نوآوری جهاد دانشگاهی استان اردبیل نیز در این مراسم با اشاره به فعالیت های سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی و افتتاح ساختمان مستقل این سازمان در محل دانشگاه محقق اردبیلی، تصریح کرد: این سازمان با توسعه فعالیت‌های خود هم اکنون توانسته است 9 کانون فرهنگی اجتماعی را راه اندازی کند که امیدواریم در آینده شاهد فعالیت‌های فرهنگی - اجتماعی فاخر  و اثربخش آن باشیم.

مهران محمدی با اشاره به سابقه برگزاری ۱۲ دوره مسابقه مناظره دانشجویی در استان اردبیل، تصریح کرد: مسابقات دانشجویی در تمام این دوره‌ها در سلامت کامل با در نظر گرفتن دستورالعمل‌ها و آداب مناظره برگزار شده است و دوره جدید نیز بر همین روال و بدون هیچگونه سوگیری انجام خواهد یافت.

وی تاکید کرد: تیم‌هایی که در مسابقه شرکت کرده اند، مطمئناً تیم‌های علمی و با توان گفتگوی بالا هستند.

محمدی با قدردانی از دانشگاه‌های استان، بویژه معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه محقق اردبیلی در همکاری با جهاددانشگاهی، خاطرنشان کرد: این مسابقه جنبه تعاملی، همفکری و نتیجه‌گیری داشته و برد و باخت مطرح نیست، چرا که این فرصت به گونه ای فراهم شده است که دانشجویان در فضای دانشگاهی، آزادانه نظرات خود را اعلام کنند.

 

مدیر مرکز نوآوری جهاددانشگاهی استان اردبیل بزرگترین دستاورد این مسابقات را اعلام نظرات دانست و اذعان داشت: این رویداد به عنوان یک جریان ارتباطی می تواند به عنوان بستر تعامل و گفتگوی صمیمانه و حتی تحکیم دوستی شرکت کنندگان نقش ایفا کند.

وی به فعالیت‌های جهاد دانشگاهی اشاره کرد و افزود: انتشارات جهاد دانشگاهی با انتشار بیش از ۳۰۰ کتاب در خدمت جامعه دانشگاهی و علمی استان است و همچنین خبرگزاری ایسنا یکی از خبرگزاری‌های مهم و اولین خبر خبرگزاری غیردولتی در کشور است که دانشجویان می‌توانند حداقل در دوران دانشجویی خود در راستای تولید محتوا با این خبرگزاری همکاری داشته باشند.

محمدی حوزه های آموزشی و پژوهشی را هم به عنوان بستر تعامل و همکاری با دانشجویان علاقمند برای توانمندسازی و تحقیق و پژوهش ذکر کرد.

در پایان این مراسم ، دبیر اجرایی مسابقه ملی مناظره دانشجویان ایران در استان اردبیل گفت:  مرکز ملی گفتگو، مناظره و آزاد اندیشی دانشجویان ایران وابسته به سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی اولین برگزار کننده مسابقات مناظره در حوزه دانشجویی و به صورت ملی در سطح کشور است.

حمیده شهبازی تصریح کرد: این مرکز در پاسخ به مطالبه مقام معظم رهبری(مدظله) مبنی بر اهمیت راه‌اندازی کرسی های نقد و نظریه پردازی و آزاداندیشی فعالیت خود را سال ۱۳۹۰ آغاز کرده است اولین دوره مسابقه مناظره دانشجویی  «نشان خواجه نصیر طوسی» در سال 1391 برگزار و تاکنون ۱۲ دوره از مسابقات اجرا شده است که مناظره تخصصی گفتگوهای دانشجویی با محوریت مسائل روز و تولید محتوای آموزشی در قالب نشریه کتاب فیلم‌ها و کارگاه‌های تخصصی نیز از دیگر برنامه‌های این مرکز می‌باشد

وی تاکید کرد: در برگزاری این رویداد به دنبال رسیدن به یک هدف واحد یعنی ایجاد فضای تعامل و گفتگوی دو طرفه هستیم. این مسابقات فضایی را برای ما ایجاد می‌کند تا بتوانیم در این فضا شنیدن حرف همدیگر را تمرین کنیم. چون یکی از مشکلات امروز جامعه ما این است که حرف یکدیگر را نشنیده جناح‌بندی می‌کنیم که تداوم چنین رفتاری باعث عقب ماندگی ما در بسیاری از مسائل شده است.

دبیر اجرایی سیزدهمین دوره مسابقه ملی مناظره دانشجویان در اردبیل افزود: در این دوره ۲۲ گروه از دانشجویان دانشگاه‌های استان اردبیل از جمله دانشگاه محقق اردبیل 8 تیم دانشگاه فرهنگیان 7 تیم دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل، دانشگاه پیام و دانشگاه علوم پزشکی از هرکدام  دو تیم در موضوع‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، شعار سال، محور مقاومت، محیط زیست، فناوری، ورزش و سلامت در قالب تیم‌های چهار نفره شرکت کردند و دانشجویان در دو گروه موافق و مخالف موضوع مطرح شده به رقابت می پردازند.

شهبازی بیان داشت: در پایان مناظرات دو تیم به مرحله کشوری که در اردیبهشت ماه 1404 برگزار خواهد شد راه خواهند یافت و از میان گروه‌ها یک تیم نیز به عنوان تیم اخلاق برگزیده و تجلیل خواهد شد.

یادآور می شود؛ مرحله استانی سیزدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان در سالن اجتماعات دانشکده منابع طبیعی و کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی در حال برگزاری است و  از امروز به مدت ۵ روز تا ۲۵ آذر ماه ادامه خواهد داشت.

کلیدواژه‌ها: دانشگاه اجتماعی دانشگاه فرهنگی اجتماعی دانشگاه دانشگاه محقق دانشگاه محقق اردبیلی دانشجویان مناظره دانشجویان ملی مناظره دانشجویان مسابقه ملی مناظره دانشجویان دانشجویان ایران


( ۱ )

نظر شما :