رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل:
رسالت جهاد دانشگاهی تبدیل علم به فناوری و خلق ثروت است/ دستیابی به دانش فنی محلول یخ زدایی در دمای منفی ۳۵ درجه
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان اردبیل، حسام رسولی، روز گذشته در نشست خبری با خبرنگاران که به مناسبت 16 مرداد چهل و چهارمین سالروز تشکیل جهاد دانشگاهی برگزار شد؛ با اشاره به اینکه رسالت جهاد دانشگاهی تبدیل علم به فناوری و خلق ثروت است، افزود: محققان ما به دانش فنی حذف فلزات سنگین و آرسنیک از آب شرب شهری اردبیل دست یافته اند و ما آماده ارائه این فناوری به دستگاههای ذیربط هستیم.
وی، ضمن تبریک فرارسیدن روز خبرنگار، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی نهادی فرهنگ ساز است و اشاعه دهنده فرهنگ و روحیه «ما می توانیم» در جامعه می باشد که با امید آفرینی سعی در آن دارد.
رئیس جهاددانشگاهی استان اردبیل اظهار کرد: جهاد دانشگاهی حلقه میانی دولت و مردم و دانشگاه و جامعه است و در این راستا ما با ایفای ۵ نقش مهم و حساس در حوزه های مختلف از جمله سلامت و درمان، توانمندسازی،ارتقاء بهره وری و نوآوری علمی، سازمان ها، شرکت های دولتی و مردمی، صنایع خلاق و فرهنگی، فناوری های پیشرفته و صنایع تبدیلی، سعی داریم به خدمت رسانی به مردم شریف استان بپردازیم.
رسولی افزود: در حوزه نقش آفرینی در عرصههای سلامت و درمان اقدامات بسیار مطلوبی در واحد اردبیل انجام شده است که شامل فعالیت مطلوب و مثبت مرکز ناباروری جهاد دانشگاهی، ذخیره خون بندناف، انجام پژوهش و پیشگیری در حوزه ناباروری و... است.
رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل عنوان کرد: میانگین نتایج مثبت عملکرد مرکز ناباروری استان اردبیل بالاتر از میانگین کشوری است و همین موضوع سبب شده تا مراجعات به این مرکز مناسب باشد.
رسولی خاطرنشان کرد: برای حل مشکل درمان ناباروری زوجین با راهاندازی این مرکز خدمات متنوعی در حال انجام است به طوری که ما سال گذشته بیش از 250 نفر آمار مثبت را در درمان ناباروری داشتهایم که ۵۸۰ زوج را شامل میشود. همچنین در حوزه ذخیره خون بند ناف نیز ۲۴۶ فقره قرارداد جهت نگهداری از بانک خون منعقد شده است.
وی اضافه کرد: این مرکز همسطح سایر مراکز درمان ناباروری در سطح کشور و منطبق بر استانداردهای پژوهشگاه رویان و ابن سینا فعالیت میکند و سعی ما بر این است تا در شمالغرب کشور بتوانیم برای استانهای همجوار نیز خدماتی ارائه نماییم
رسولی ادامه داد: در حوزه صنایع خلاق فرهنگی دبیرخانه تهیه نقشه فرهنگی استان با همکاری استانداری اردبیل در جهاد دانشگاهی فعال شده و ما بر اساس برش استانی در حال اتمام تهیه نقشه فرهنگی استان هستیم.
وی تصریح کرد: در حوزه گردشگری نیز مطالعات طرح جامع گردشگری استان اردبیل نهایی شده و ما سعی میکنیم تا با در نظر گرفتن ابعاد مختلف ظرفیتهای گردشگری استان در این سند راهکارهای عملیاتی و اجرایی را در نظر بگیریم.
رئیس جهاد دانشگاهی اردبیل گفت: در قالب فعالیت های شبکه بین واحد های استانی، در منطقه شمالغرب کشور بین استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان و اردبیل این استان بر اساس مزیت و قابلیتهایی که در بخش گردشگری دارد، متولی اصلی توسعه گردشگری شمالغرب معرفی شده تا در این زمینه بتوانیم فعالیتهای خوبی را انجام دهیم.
وی در مورد فعالیت رسانهای جهاد دانشگاهی در قالب صنایع خلاق فرهنگی خاطرنشان کرد: خبرگزاری ایسنا، ایکنا و سینا پرس با محوریت جهاد دانشگاهی در حال فعالیت است و ما سال گذشته موفق شدیم با تولید پنج هزار خبر پوشش رسانهای رویدادهای مختلف را انجام دهیم.
رسولی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: در حوزه صنایع خلاق بهکارگیری هوش مصنوعی مورد توجه قرار گرفته و در کنار آن گروههای هنری و فرهنگی را نیز فعال کردیم تا بتوانیم وظیفه خطیر خود را در این بخش با همراهی گروههای هنری و فرهنگی به انجام برسانیم.
وی به فعالیت مرکز تخصصی مطالعات شهری با رویکرد علوم انسانی اشاره کرد و ادامه داد: تیمسازی جدیدی در این زمینه انجام شده تا طراحی نمای ایرانی و ترویج آن را در ساخت و سازها شاهد باشیم.
4 هزار و 833 نفر در مراکز آموزشی جهاد دانشگاهی استان آموزش دیدهاند
رسولی با اشاره به برنامه توسعه در حوزه فعالیت جهاد دانشگاهی که مرتبط با توانمندسازی و ارتقای بهرهوری سازمانهای دولتی، خصوصی و مردمی است، تصریح کرد: ۴ مرکز آموزش کوتاه مدت در سطح استان اردبیل فعالیت دارد که در قالب این مراکز ۴ هزار و ۸۳۳ نفر آموزش دیدهاند و از این طریق گواهی معتبر دریافت کردهاند تا به این طریق وارد بازار کار شوند.
وی با اشاره فعالیت واحدهای فناور در مرکز رشد فناوری های گیاهان دارویی واحد اردبیل، گفت: در یک سال گذشته ۶ محصول دارویی در این حوزه سیب سلامت دریافت کردهاند
رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل تصریح کرد: سایر فعالیتهای این دانشگاه در حوزههای افکارسنجی و برگزاری آزمونهای استانی و کشوری است که نتایج بسیار مطلوبی از عملکرد این مراکز حاصل شده است.
رسولی در خصوص فعالیت مرکز نوآوری و شتابدهی، تاکید کرد: مرکز نوآوری جهاد دانشگاهی استان اردبیل آماده دریافت ایدههای نوآورانه از هر محیط علمی و عمومی است تا رسیدن به مرحله عملیاتی تحت پوشش شبکه بزرگ جهاد دانشگاهی و سایر مراکز علمی قرار دهد.
وی بیان کرد: در قالب مرکز فعالیتهای قرآنی تجلیل از مفاخر قرآنی استان انجام شد و فعالیتهای قرآنی در این زمینه در حال انجام است.
دستیابی به دانش فنی حذف فلزات سنگین از آب شرب
رسولی از فعالیت فناورانه جهاد دانشگاهی استان خبر داد و تصریح کرد: جهاد دانشگاهی ترویج نانوفناوری در استان را جزو رسالتهای اصلی خود می داند که هم اکنون فناوران و محققان ما به دانش فنی حذف فلزات سنگین و آرسنیک از آب شرب دست یافته اند ما آماده ارائه این فناوری به دستگاههای ذیربط هستیم.
وی ادامه داد: دستیابی به دانش فنی یخزدایی مدرن از معابر شهری توسط جهاد دانشگاهی استان اردبیل از فعالیت های فناورانه دیگر این نهاد است که یخزدایی با محلولهای ویژه بدون آسیب زیست محیطی تا دمای منفی ۳۵ درجه سانتیگراد قابل انجام است.
نظر شما :