به همت انتشارات جهاد دانشگاهی اردبیل؛

کتاب پیشگیری از فساد منتشر شد

۲۷ خرداد ۱۴۰۳ | ۱۳:۲۲ کد : ۷۲۶۶۸ فرهنگی تاپ خبر معرفی کتاب‌های منتشر شده
انتشارات جهاد دانشگاهی استان اردبیل کتاب« پیشگیری از فساد: الگوی بومی در بخش عمومی ایران » با رویکردی به حوزه علوم انسانی، به ویژه پیشگیری از فساد اداری، مدیریت دولتی، مدیریت تطبیقی و توسعه را منتشر کرد.
کتاب پیشگیری از فساد منتشر شد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان اردبیل، این کتاب توسط دکتر فاطمه علیزاده دانش آموخته دکتری تخصصی مدیریت دولتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل، دکتر محمد فیضی عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، دکتر محمد حسن زاده عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی و دکتر مجید احمدلو عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل تالیف شده است.

در این کتاب آمده است با توجه به نگاه به نظام سلامت ملی، که اصلاح مدیریت دولتی را یکی از ارکان پیشگیری از فساد می داند، صرف اصلاح مدیریت دولتی در ایران فساد را ریشه کن نمی کند، بلکه عوامل کلیدی دیگری نیز هستند که در صورت تقویت آنها نظام کلان مدیریتی کشور می تواند از فساد پیشگیری کند و در نتیجه، مقوله مبارزه و حتی کنترل فساد را کم رنگ تر کند، لذا این ضرورت ایجاب می کند که از دیدگاه علمی مطالعات جدید در مورد فساد، باید با هدف تعیین، اندازه گیری و پیش بینی پدیده صورت گیرد، به گونه ای که مکانیسم ها و روش های کنترل (تنظیم) و حذف (مبارزه) آن به طرز مطلوبی تنظیم و اجرا شود.

بنابراین با شناسایی و تعیین شاخص های بومی می توان این شاخص ها را در بخش کلان و خرد جامعه محاسبه و به کار برد و با سنجش میزان فساد دستگاه ها؛ طبق این شاخص ها، راهکارهای صحیح برای پیشگیری و مقابله با فساد و ارتقای سلامت اداری را ارائه داد. لذا تدقیق در وضعیت و عملکرد نظام، تدبیر امور در مواجهه با فساد و مبارزه با آن، انبوهی از علل، عوامل و راهکارها را تبین می کند.

از آنجایی که در هر کشوری اولویت خاصی برای مفهوم فساد وجود دارد. قید اسلامی بودن به طور اجمالی چند شاخص اصلی را در توسعه ایجاد می کند و قید ایرانی بودن از توتالیته مدل توسعه غربی کاسته و به بومی شدن الگوی پیشرفت می انجامد. همچنان که به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی «هدف عمده ما عبارت است از ساختن کشوری نمونه که در آن رفاه مادی، همراه با عدالت و توام با روحیه و آرمان انقلابی، با برخورداری از ارزش های اسلامی تامین شود»، بدین منظور، به تعبیر معظم له «مدل توسعه در جمهوری اسلامی به اقتضای شرایط فرهنگی، تاریخی، اعتقادات و ایمان مردم، یک مدل کاملاً بومی و مختص به خود ملت ایران باشد و از جایی تقلید نگردد، بنابراین در پاسخ به ناکارآمدی ها ضروری است مدل های بومی پیشگیری و مبارزه با فساد برای کشور ارائه گردد تا چرخه سیاست گذاری در خصوص پیشگیری از بروز فساد به نحو مطلوب انجام پذیرد.

کتاب حاضر از 5 بخش و 11 فصل تشکیل یافته است. فصل اول به موضوع مفاهیم فساد می پردازد، فصل دوم دربرگیرنده نظریه های موجود در خصوص فساد است، فصل سوم اختصاص به  فساد اداری دارد، فصل چهارم در خصوص پیشگیری از فساد، فصل پنجم مربوط به روش های پیشگیری و مبارزه با فساد، فصل ششم شامل فساد در بخش عمومی ایران، فصل هفتم شامل اسناد بالادستی و بیانات رهبر معظم ایران پیرامون پیشگیری از فساد، فصل هشتم شامل اسلام و فساد، فصل نهم شامل بومی سازی مدل پیشگیری، فصل دهم شامل شاخص های بدست آمده الگوی بومی پیشگیری از فساد در بخش عمومی ایران و در نهایت فصل یازدهم اختصاص به نتیجه گیری و پیشنهادها دارد.

کتاب« پیشگیری از فساد: الگوی بومی در بخش عمومی ایران » 272 صفحه ای و در5 بخش و 11 فصل تالیف شده است و به قیمت 1500000 ریال در دسترس علاقمندان قرار دارد.

text to speech icon

کلید واژه ها: پیشگیری از فساد اقتصادی انتشارات جهاددانشگاهی استان اردبیل فساد پیشگیری فساد فساد فصل فصل پیشگیری اسلامی آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی اسلامی واحد بومی


( ۱ )

نظر شما :