بازرس واحد کنترل کیفی شرکت بن یاختههای رویان:
افزایش ۳۵ درصدی تعداد نمونه های بانک خون بند ناف اردبیل در سال ۱۴۰۲
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان اردبیل؛ امین خوش اخلاق در بازدید از دفتر نمایندگی بانک سلولهای بنیادی خون بند ناف استان اردبیل با بیان این مطلب افزود: استان اردبیل در ممیزی صورت گرفته، یکی از دفاتر نمایندگی برتر کشور از نظر بحث کمی و کیفی در گروه خود بوده است.
وی اضافه کرد: نمونههای ارسالی این دفتر از کیفیت استانداردی خوبی برخوردار بوده و بیش از 90 درصد آن ها ذخیرهسازی شده است.
بازرس واحد کنترل کیفی شرکت بن یاختههای رویان ادامه داد: کار دفاتر نمایندگی عقد قرارداد، ارائه مشاوره، جمعآوری و ارسال نمونه به شرکت بن یاختههای رویان بوده و فرآیند جداسازی و ذخیرهسازی سلولهای بنیادی در مرکز تهران انجام میشود.
خوش اخلاق به اهمیت ذخیرهسازی خون بند ناف اشاره و اظهار کرد: خونی که در دوران بارداری مادر، در بندناف و جفت جریان دارد و بعد از تولد دور ریخته میشود، منبع غنی از سلول بنیادی به خصوص سلولهای بنیادی خونسازی است که میتواند در روند درمان بیماریهای بدخیمی مانند تالاسمی، انواع سرطان خون، بیماریهای نقص سیستم ایمنی بدن و همچنین کمخونی مادرزادی که منشاء خونی دارد، مورد استفاده قرار گیرد.
وی بر رعایت کلیه دستورالعمل و استانداردهای لازم در زمان جمعآوری خون بندناف توسط کلیه خونگیران تاکید و تصریح کرد: کلیه نمونههای خون بندناف جمعآوری شده پس از ورود به بانک خون بندناف رویان توسط واحد کنترل کیفی بررسی شده و در صورت اخذ مجوز، وارد آزمایشگاه پردازش میشود.
بازرس واحد کنترل کیفی شرکت بن یاختههای رویان افزود: نمونه، ابتدا از نظر شاخصهای حجم و تعداد سلولی مورد ارزیابی قرار گرفته و در صورت داشتن شرایط لازم وارد پروسه جداسازی سلولی میشود. در غیر این صورت با اطلاع به خانواده قرارداد فسخ شده و طبق قرارداد هزینه عودت میگردد. بر روی نمونههایی که حداقل شرایط استاندارد را دارند بررسی آزمایشات میکروبی و ویروسی و HLA و فلوسیتومتری انجام شده و نهایتا در شرایط دمایی ۱۹۶- درجه سانتیگراد در تانکهای مخصوص فریز و برای مدت طولانی نگهداری میشود. نمونه فریز شده فقط یک بار جهت پیوند مورد استفاده قرار میگیرد.
خوش اخلاق همچنین از راهاندازی پالایشگاه محصولات زایمانی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: بعد از تولد نوزاد، پنج جزء زایمانی شامل خون بند ناف، بافت بند ناف، پردههای جنینی، مایع جنینی و جفت از رحم خارج و دور ریخته میشود، اما امروزه مشخص شده که هر کدام از این ضمائم زایمانی، در صورت فرآوری میتواند در حوزه پزشکی و سلامت جامعه مورد استفاده قرار گیرد.
وی با بیان اینکه مهمترین مسئله در مورد ذخیرهسازی خون بند ناف، آگاه سازی، اطلاعرسانی و فرهنگسازی کسانی است که در آستانه تولد فرزند هستند زیرا فرآیند جداسازی و ذخیره خون بند ناف فقط در زمان زایمان اتفاق میافتد، به همه خانواده ها توصیه کرد از فرصت ذخیره سازی خون بند ناف استفاده کنند و آن را نوعی بیمه سلامت بدانند.
نظر شما :