به همت انتشارات جهاد دانشگاهی اردبیل؛
کتاب شناسایی آسیب سازهها منتشر شد
این کتاب توسط مهندس «محسن سیفیداوری» عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان اردبیل، مهندس «حسین سیفیداوری» و دکتر «حسن حسینزاده» عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل تالیف گردیده که شناسایی آسیب دقیق سازه ها با استفاده از الگوریتم چرخه و مقایسه تنس و کرنش سازه با استفاده از نرم افزار انسیس و اباکوس از ویژگی های مهم آن است.
بخش قابل توجهی از کتاب شناسایی آسیب سازهها بیان می دارد که محدوده وسیعی از مطالعات و تحقیقات مهندسی که امروزه با نام بهنگام سازی شناخته می گردند، موضوع اصلاح مدل المان های محدود به کمک پاسخ دینامیکی سازه مدنظر قرار گرفته شده است. پاسخ های دینامیکی سازه، به کمک آزمون های تجربی به دست می آیند. یکی از کاربردهای مهم بهنگام سازی، شناسایی مکان و میزان آسیب دیدگی در سازه ها می باشد.
سازه های مختلف در دوران عمر مفیدشان به دلایل زیادی مستعد دریافت خسارت های سازه ای می شوند از جمله: بارگذاری های بیش از حدهای طراحی، روش های ساخت، ضربه و خستگی. آسیب دیدگی سازه ها و در نتیجه از کار افتادگی آن ها، ممکن است هم از نظر اقتصادی و هم از نظر خطرات انسانی، چالش هایی را ایجاد می کند، بنابراین وجود روش های شناسایی این آسیب دیدگی ها اهمیت خاصی داشته، قبل ازآن که باعث از کار افتادگی سازه ها گردند.
در ادامه کتاب آمده است: به موازات پیشرفت علم و تکنولوژی در احداث سازه ها موضوع دیگری نیز وارد دنیای مهندسی سازه گردید و آن علم اقتصاد است. لذا سازه های کنونی که در سایه رشد و توسعه علم و فناوری به سرعت در دست ساخت می باشند، باید جوابگوی هزینه های مصرفی ساخت باشند و به این منظور باید با کم ترین مصالح، بهترین بازده را با عمر مفید طولانی و بهره برداری بیاورد. تامین دو خواسته اول یعنی استفاده از کمینه مصالح و بهترین بازده را علم مهندسی عمران تا حد زیادی جوابگو کرده و در مراحل طراحی اصولی و اجرا، علم و فناوری و دستگاه های جدید به کمک آمدند. اما تامین نیاز سوم یعنی بهره برداری در مدت زمان طولانی تر و افزایش طول عمر مفید سازه، فارغ از دو بحث نخست، به محافظت و نگه داری سازه از عوامل مخرب و در نتیجه افزایش زمان بهره برداری بهینه از سازه وابسته است.
کتاب« شناسایی آسیب سازهها» 152 صفحه ای، در 5 فصل و به قیمت 1400000 ریال در دسترس علاقمندان قرار دارد.
نظر شما :