سرپرست جهاددانشگاهی استان اردبیل:

رسالت جهاددانشگاهی پیوند دانشگاه با جامعه است/ از نتایج مناظرات دانشجویان در طراحی نقشه مهندسی فرهنگی استان بهره برداری می شود

۱۳ آذر ۱۴۰۲ | ۰۹:۵۸ کد : ۶۵۶۳۸ فرهنگی تاپ خبر
سرپرست جهاد دانشگاهی استان اردبیل گفت: ماموریت جهاد دانشگاهی این است که پل ارتباطی جامعه علمی و دانشگاه با جامعه باشد.
رسالت جهاددانشگاهی پیوند دانشگاه با جامعه است/ از نتایج مناظرات دانشجویان در طراحی نقشه مهندسی فرهنگی استان بهره برداری می شود

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان اردبیل، دکتر حسام رسولی در پیش رویداد دوازدهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویی استان اردبیل اظهار داشت: با توجه به ماموریت ها و راهبردهای این نهاد، جهاد دانشگاهی در ترسیم نقشه مهندسی فرهنگی استان اردبیل همکاری و نقش هماهنگی را برعهده گرفته است و با تدابیر استانداری اردبیل،دبیرخانه راهبری نقشه مهندسی فرهنگی استان در جهاد دانشگاهی راه اندازی شده است.

وی ادامه داد: نسل جدید باید در سطح ملی و منطقه ای در تمام حوزه های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی ،اقتصادی تبیین گری کند و برای چالش های جامعه پیشنهاد، راهکار و اقدامات اصلاحی ارائه دهد.

رسولی تصریح کرد: دانشجو ذهن خلاق و فعال و نواندیش دارد و مهمترین نعمت هر جامعه نسل جوان آن است.

وی با بیان اینکه امید می رود از نتایج حاصل از این مناظرات، در طراحی نقشه مهندسی فرهنگی استان و به تبع آن در سطح کشوری بهره برداری شود، خاطرنشان کرد: برای روشنگری و تبین موانع و فرصت ها و ظرفیت های کشور نیازمند یک نهضت هستیم و دانشجویان می توانند نقش اصلی را در این نهضت فرهنگی ایفا کنند‌،دانشجویان در صف اول ایجاد اقتدار برای مملکت هستند.

سرپرست جهاددانشگاهی استان اردبیل با اشاره به اینکه مناظرات یک فرهنگ و گفتمان تقویت اداره امور در فرهنگ جهانی شناخته می شود، افزود: مهمترین ویژگی مسابقات مناظره و کرسی های آزاداندیشی، پرورش تفکر انتقادی است و یکی از نقش های کلیدی و وویژگی های فرهنگ دانشگاهی، در تربیت کارآمد دانشجویان، پرورش تفکر انتقادی است.

وی گفت: انتقاد به معنای مخالفت نیست و دیدن همزمان نقاط آسیب و نقاط قوت را شامل می شود.و هدف از انتقاد، ایجاد استحکام و پیشگیری از آسیب هاست. انتقاد درست، نشان دهنده احترام و ارزش هست.

رسولی ادامه داد: برای پذیرش انتقاد و رعایت آداب و فرهنگ سازنده انتقاد، هنوز به بلوغ کافی دست پیدا نکرده ایم و آمادگی روانی انتقاد را نداریم.امیدواریم این مسابقات مناظرات بتواند در این رابطه چاره ساز باشد.

این مسئول در پایان تاکید کرد: ما به وجود شما جوانان و دانشجویان که در مناظرات شرکت می کنید، بیشتر امید داریم چون دغدغه مندی جدی تری دارید و بیشتر احساس مسئولیت می کنید.

دبیر اجرایی دوازدهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویی در استان اردبیل نیز در این جلسه آموزشی توجیهی گفت: مسابقه مناظرات دانشجویی به همت سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی و با مشارکت دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی استان اردبیل برگزار می شود.

حمیده شهبازی اظهار داشت: هدف از این مسابقات تقویت حس پژوهش و پرسشگری، توسعه فرهنگ نقد و گفتگو، ارتقاء قدرت سخنوری و فن بیان دانشجویان در دانشگاه های سراسر کشور است.

وی افزود: گفتگو شاخصه اصلی این مقوله است و مسابقات مناظره، مدلی برای تمرین گفتگو و درست شنیدن است. دبیر اجرایی دوازدهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویی استان اردبیل اظهار کرد: مسابقات مناظره دانشجویان ایران به سبک گفت و گوی صحیح، اخلاقی، منطقی، علمی در میان دانشجویان است و اجرای این مسابقات از سال ۹۰ کلید خورده است.وی در تشریح جزئیات این مسابقات گفت: در هر مسابقه دو گروه چهار نفره شامل سخنران و محقق در حضور رییس جلسه و هیات داوران به مناظره و رقابت می پردازند.

 شهبازی ادامه داد: زمان مسابقه در مجموع ۳۶ دقیقه است که به صورت یک فرصت چهار دقیقه ای جهت طرح مسئله و چهار فرصت سه دقیقه ای جهت دفاع و یک فرصت دو دقیقه ای برای نتیجه گیری به هر گروه اختصاص داده شده است.

وی اذعان داشت: هر مسابقه توسط سه داور هیئت علمی قضاوت می شود و به صورت حذفی تا رسیدن دو گروه به مسابقه نهایی، ادامه دارد.

مدیر فرهنگی جهاددانشگاهی استان اردبیل با بیان اینکه یک تیم به عنوان تیم اخلاق برگزیده می شود، افزود: در نهایت تیم برنده برای شرکت در مسابقات کشوری معرفی خواهد شد، ضمن آنکه به سه تیم اول حوایز نقدی تعلق خواهد گرفت.

لازم به ذکر است پیش رویداد دوازدهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویی به صورت کارگاه آموزشی اصول مناظره و توجیه مقررات مسابقه، با حضور اعضای تیم های شرکت کننده برگزار شد.

text to speech icon

کلید واژه ها: مسابقات مناظره دانشجویی جهاددانشگاهی استان اردبیل معاونت فرهنگی


نظر شما :