ذخیرهسازی ۱۵۰۰ نمونه خون بندناف نوزاد در بانک خون بندناف رویان جهاددانشگاهی اردبیل
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی اردبیل؛ مهران اوچی اردبیلی، با اعلام این خبر تصریح کرد: بانک خون بندناف رویان جهاددانشگاهی از زمان تأسیس، فعالیتهای خود را در راستای اطلاعرسانی و آگاهیبخشی به خانوادههایی که در آستانه تولد فرزند بوده و نیاز به ذخیرهسازی سلولهای بنیادی دارند، آغاز کرده و همواره تلاش بر گسترش این اطلاعرسانیها داشته است.
وی با اشاره به اینکه دفتر بانک خون بندناف استان با داشتن همکار خونگیر و شعبه در شهرهای مشگین شهر، پارس آباد، خلخال و گرمی نیازمند اطلاعرسانی هرچه بیشتر در این زمینه است ادامه داد: با توجه به آمار موالید استان این میزان از ذخیرهسازی نشان از عدم اطلاعرسانی مناسب به شهریهای استان از مزایای این خدمات دارد که این امر نیازمند آگاهیسازی از طریق رسانهها بویژه صدا و سیمای استان است.
اوچی اردبیلی ادامه داد: در راستای تبلیغات و معرفی دفتر بانک خون بندناف و مزایا و پیامد های ذخیرهسازی خون بندناف در استان نشستهای مستمر با پزشکان متخصص زنان و زایمان، اطفال و کودکان، اصحاب رسانه، کارگاه آموزشی برای ماماهای استان، مصاحبه تلویزیونی و رادیویی انجام شده و این روند ادامه دارد.
عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی اردبیل با بیان اینکه خون بندناف منبعی از سلولهای بنیادی خونساز است و میتواند در روند درمان بیماریهای بدخیم مورد استفاده قرار گیرد، اظهار کرد: بسیار مهم ضروری است تا همه اقشار جامعه و خانوادهها از علت ذخیرهسازی و موارد استفاده خون بندناف اطلاع و آگاهی لازم را داشته باشند تا از این فرصت نهایت استفاده را ببرند.
اوچی اردبیلی اظهار داشت: خون بندناف، مملو از سلولهای بنیادی خونساز است که در بیماریهایی که منشا خونی دارند، همچون انواع سرطان خون، تالاسمی، کمخونیهای مادرزادی، آنمی آپلاستیک، لنفومهای هوچکن و غیرهوچکن، فلج مغزی و اوتیسم با استفاده از سلولهای بنیادی خون بندناف قابل درمان هستند.
وی با بیان اینکه تاکنون 1500 نمونه خون بندناف نوزاد در بانک خون بندناف رویان استان اردبیل منجر به عقد قرار شده است که از این تعداد نزدیک به 1400 نمونه فریز و ذخیره سازی شده است گفت: در سال گذشته نزدیک به 200 نمونه خون بندناف نوزاد ذخیرهسازی شده است.
اوچی اردبیلی گفت: در پایان سال 1400 حدود 50 مورد بیماری فلج مغزی و اوتیسم در قالب کارآزمایی بالینی در تهران پیوند انجام شده است که چند مورد از این پیوند مربوط استان اردبیل نیز میباشد که نتیجه بعد از بهبودی اعلام خواهد شد.
رئیس جهاددانشگاهی استان اردبیل گفت: خون بندناف از 50 سی سی تا 200 سی سی بستگی به جفت و بندناف هر نوزاد متفاوت است و در این میزان باید حداقل 600 میلیون سلول زنده موجود باشد و خون بندنافی که دارای تمامی این شرایط باشد می توان برای ذخیره سازی آن اقدام و بیش از 25 سال آن را ذخیره سازی نمود.
نظر شما :