برای اولین بار؛

استفاده از روش «لنفوسیت تراپی» برای درمان نازایی در مرکز درمان ناباروری قفقاز جهاد دانشگاهی اردبیل

۱۲ آبان ۱۴۰۰ | ۱۵:۱۹ کد : ۳۷۵۰۹ پژوهشی تاپ خبر
برای اولین بار استفاده از روش «لنفوسیت تراپی» جهت افزایش شانس بارداری در مرکز درمان ناباروری قفقاز جهاد دانشگاهی استان اردبیل آغاز شد.
استفاده از روش «لنفوسیت تراپی» برای درمان نازایی در مرکز درمان ناباروری قفقاز جهاد دانشگاهی اردبیل

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی استان اردبیل، مدیر داخلی مرکز درمان ناباروری قفقاز جهاد دانشگاهی استان اردبیل با اعلام این خبر افزود: لنفوسیت تراپی یا Paternal leukocyte immunization  بیشتر برای بیمارانی که به علت شباهت HLA پدری و مادری توانایی تولید Blocking Ab. و یا APCA را ندارند استفاده می شود و میزان موفقیت آن 20 تا 68 درصد است.

فینا محمودی ارشادی با بیان اینکه با این روش درمانی می‌توان شانس بارداری را در بیمارانی که با شکستهای متوالی مواجه شده‌اند، افزایش داد، خاطرنشان کرد: سقط خودبه‌خودی (RSA) مکرر و یا عادتی، شایع‌ترین عارضه بارداری است و استرس قابل توجهی را بر زوج‌های طالب بچه‌دار شدن وارد می‌کند.

وی اضافه کرد: طبق تعریف سقط خود به خودی اشاره به 3 و یا بیشتر از 3 مورد ختم حاملگی پشت سر هم و یا با فاصله با سن جنینی کمتر از 20 هفتگی و یا جنین با وزن کمتر از 500 میلی گرم دارد. میزان بروز سقط‌ها به صورت منفرد 25-15 درصد می‌باشد که ک درصد آنها به صورت مکرر دیده می شود که البته در بعضی از نژادها به 14-10 درصد هم می‌رسد.

مدیر داخلی مرکز درمان ناباروری قفقاز جهاد دانشگاهی استان اردبیل، علل سقط راجعه خود به خودی را مالتی فاکتوریال عنوان و تصریح کرد: علت این سقط به دو دسته عمده جنینی (اختلالات کروموزومی) و مادری تقسیم می‌شود که در مورد علل مادری سقط راجعه می‌توان به ژنتیکی (حدود 4 درصد مادران مبتلا به RSA دارای یک کروموزومال آنومالی بویژه جابجایی دوطرف کروموزومی)، اختلالات انعقادی، نقص‌های اندومتریال و آناتومیک رحم، نارسایی سرویکس و یا دهانه رحم، عفونت‌ها، عوامل شیمیایی اشاره کرد.

محمودی ارشادی با اشاره به اینکه در بیش از 80 درصد موارد عوامل ایمونولوژیک  نظیر اختلالات سیستم HLA  مادر و جنین، اختلالات گروه خونی، آنتی بادی ضد اسپرم و ... نیز دخیل هستند، ادامه داد: در کل حدود نیمی از موارد سقط راجعه، غیرقابل توجیه می‌باشد که نقش علل ایمونولوژیک در این بین بیش از سایر علل مطرح می‌باشد. با تمام دلایلی که ذکر شد، هنوز 50-10 درصد علت سقط‌های مکرر ناشناخته است.

وی یادآور شد: دلایل بسیار زیادی موجود است که مادر بر علیه HLA پدری، آنتی‌بادی ساخته که این آنتی‌بادی‌ها با اتصال به آنتی‌ژن پدری جنین، مانع باند شدن آنتی بادی‌های سیتوتوکسیک به این آنتی‌ژن‌ها شده و همین طور با کاهش فعالیت سیتوتوکسیتی سلول‌های NK موجود در دسیدوآ باعث مهار سیستم ایمنی مادر بر علیه جنین می شوند.

text to speech icon

کلیدواژه‌ها: مرکز درمان ناباروری قفقاز جهاد دانشگاهی اردبیل لنفوسیت تراپی درمان ناباروی


نظر شما :