رئیس جهاد دانشگاهی اردبیل:
گردشگری عشایری، ظرفیت مغفول مانده استان/ برنامهریزی دقیق، اردبیل را در مسیر توسعه پایدار گردشگری قرار میدهد
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی استان اردبیل، مهران اوچی اردبیلی به عنوان سخنران ویژه در کنفرانس بینالمللی «چالشها و راهکارهای مدیریت توسعه گردشگری پایدار(با تأکید بر گردشگری استان اردبیل)» که در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: اردبیل با داشتن دشتهای اردبیل و مغان، کوههای سبلان و باغرو، دریاچهها و مناظر طبیعی، آثار باستانی و تاریخی و ... پتانسیل بالای در زمینه گردشگری دارد که بهرهبرداری مناسب از آنها میتواند به صنعت گردشگری کمک شایانی کند.
وی با اشاره به اینکه توجه به گردشگری سلامت، مذهبی و آئینی، کشاورزی، ورزشی، الکترونیکی، فرهنگی و تاریخی میتواند به توسعه گردشگری استان کمک کند، اضافه کرد: اردبیل به فراخور وجود اماکن تاریخی، طبیعی و سیاحتی و علیرغم برنامههای اجرا شده نتوانسته است به عنوان یکی از قطبهای گردشگری کشور، در زمینه ایجاد گردشگری پایدار موفق عمل کند.
عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی استان اردبیل، گردشگری عشایری را یکی از مهمترین ظرفیتهای مغفول مانده حوزه گردشگری استان عنوان و تصریح کرد: باید با برنامهریزی علمی و عملی از این ظرفیت برای افزایش تعداد گردشگران و میزان ماندگاری آنان بهرهبرداری مناسبی شود.
اوچی اردبیلی با اشاره به اجرای بازنگری طرح جامع گردشگری استان اردبیل در جهاد دانشگاهی ادامه داد: این طرح به عنوان سند بالادستی به دنبال ترسیم افق 15 تا 20 ساله برای حوزه گردشگری استان است.
وی هدایت شیوههای بهرهبرداری از آبگرمهای معدنی به سمت کلینیکهای درمانی و تعریف عملکردهای جدید، توسعه گردشگری زمستانی و تلفیق ورزشهای زمستانی با آبگرمهای استان، تنوع بخشی به فعالیتهای گردشگری از طریق تقویت جاذبههای یادمانی، تاریخی و فرهنگی و تعریف ساز و کارهای لازم برای باز توزیع گردشگری از سرعین به شمال و جنوب استان را از راهبردهای اصلی این طرح عنوان کرد.
رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل با بیان اینکه در حال حاضر در شهرستانهای سرعین ۱۳، مشگینشهر ۱۱ و شهرستانهای نیر و خلخال و کوثر چند آبگرم معدنی وجود دارد، اظهار کرد: بیش از ۳۰ دفتر خدمات مسافرتی ملی و بینالمللی در سطح استان اردبیل فعالیت میکند که آموزش فعالان آنها و همچنین ارائه آموزشهای لازم در زمینه پذیرش مناسب گردشگران توسط اهالی استان میتواند به ماندگاری آنان کمک کند.
عضو هیات علمی جهاددانشگاهی استان اردبیل، عدم تبدیل مجتمع آبگرمهای درمانی به کلینیکهای درمانی را یکی از چالشهای صنعت گردشگری استان عنوان و خاطرنشان کرد: متاسفانه در آبگرمهای استان به جنبه درمانی آنها کمتر توجه میشود و بیشتر برای آبتنی مورد استفاده قرار میگیرد.
اوچی اردبیلی با بیان اینکه طول مدت گردشگری استان سه یا چهار ماه در سال است، تصریح کرد: با برنامههای خوبی که در سالهای اخیر برای توسعه گردشگری زمستانی در استان انجام گرفته است این مشکل همچنان پابرجاست و نیاز به برنامهریزی مدون و ایجاد زیرساختهای جدید دارد.
نظر شما :