کارگاه مجازی «مهارتهای شادکامی در زندگی» در جهاددانشگاهی اردبیل برگزار شد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان ادبیل، روانشناس و عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیل گفت: انسان موجودی شادی خواه و لذت طلب است کسب این مهارت مهم و ضروری در زندگی اجتماعی، خیلی مشکل نیست و نیازمند آموزش و تمرین است.
اکبر عطا دخت بیان کرد: شادکامی دسـت کـم دو جز اساسی عاطفی و شناختی دارد. باوجود این شادکامی متضاد افسردگی نیست، اما، نبود افسردگی دلیل لازم برای رسیدن به شادکامی است شادکامی دارای سه جزء اساسی است هیجان مثبت، رضایت از زندگی و نبود هیجانهای منفی.
این روان شناس افزود: شادکامی و سلامت روان رابطه تنگاتنگی اجتماعی در حوزه سلامت دارد. واژه شادی هنگامی استفاده میشود که انسان درباره کیفیت زندگی خویش دست به یک ارزیابی کلی بزند، این قضاوت خود نشانگر یک فعالیت عقلانی است. پس شادی صرفاً مجموعهای از لذتها نیست بلکه نوعی ساخت و ساز شناختی نیز محسوب میشود که افراد با کنار هم قرار دادن تجربهها به آن میرسند.
عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی، تصریح کرد: هر چه افراد، خود را سالمتر و شادتر ارزیابی کنند و از زندگی رضایت بیشتری داشته باشند از سلامت روان، شادکامی و سرمایه اجتماعی بیشتری بهرهمند هستند.
وی با اشاره به راهبردهای شادکامی (CASIO) در جامعه، اظهار کرد: تغییر شرایط، تغییر نگرش ها، تغییر اهداف و معیارها مشخص کردن اهداف واقع گرایانه و چالش آمیز با تکنیک «خوب-، اما نه- خیلی عالی»، تغییر اولویتها و آنچه که اهمیت دارد، تقویت رضایت مندی در سایر حیطهها است.
عطا دخت، خاطر نشان کرد: شادکامی شبیه به سالاد یا غذا است و ذائقههای متفاوتی دارد، زنگی خوشایند و لذت بخش، زندگی با اشتیاق، زندگی با معنا که از عناصر شاد کامی در زندگی فردی و اجتماعی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی، با اشاره به اینکه باید کیفیت زندگی خودمان را بسنجیم اظهار کرد: شادی نشان دهنده درک کمال مطلوب زندگی نیست بلکه نشان دهنده مقدار و میزان کیفی است. هنگامی که میگوییم فردی شاد است، این به این معنی است که زندگی خود را بیش از آنکه نامطلوب بداند، مطلوب میداند و از آن لذت میبرد.
این روان شناس در بخشی دیگر به تغییر نگرش ها، مداخله سطح عینی و استانداردها بر افزایش کیفیت زندگی و رسیدن به اصل شادی اشاره کرد و گفت: هر چه استانداردهای زندگیمان را پایین بیاوریم به شادکامی بیشتری خواهیم رسید. کسانی که بیشتر با هیجانات مثبت روبرو هستند وجه اجتماعی قویتر و بهتری در جامعه دارند. زمانی که با هیجانات مثبت روبرو میشویم تحت تاثیر هیجانات مثبت هستیم.
وی با اشاره به تغییر نگرش در زندگی و چگونه برخورد با مسائل مختلف گفت: مشکلاتی که اغلب موجب ناراحتی ما میشوند به راحتی با تغییر نگرش قابل حل هستند. زندگی پر از اتفاقات غیرقابل کنترل است. در اغلب موارد تنها چیزی که روی آن کنترل داریم نگرش ما نسبت به مسائل است.
نظر شما :