به همت جهاددانشگاهی؛
کارگاه آموزشی مجازی «مدیریت بحران در بلایای طبیعی» در اردبیل برگزار شد
به گزارش روابط عمومی جهادانشگاهی استان اردبیل، در این کارگاه مدرس امداد و نجات با اشاره به اینکه بحران از عدم توازن و انطباق بین نیازهای جامعه و منابع پاسخگو ایجاد میشود، اظهار کرد: بحران باعث به وجود آمدن شرایطی میشود که برطرف کردن آن، نیاز به اقدامات اساسی دارد.
اسماعیل حقی با بیان اینکه مدیریت بحران فرآیندی پویا در قالب اقداماتی سنجیده است که پیش از وقوع، در زمان وقوع، بعد از وقوع بحران باید انجام گیرد، تصریح کرد: زلزله، خشکسالی، سیل وسونامی از جمله بحرانهای طبیعی و تصادفات، آتش سوزی، سقوط هواپیما ، جنگ و غیره از بحران های غیر طبیعی است که با شناخت دقیق و آشنایی به نحوه مدیریت آن می توان آن را کنترل و هدایت کرد.
وی با بیان اینکه سالانه یکصد و پنجاه هزار نفر در جهان در اثر بلایای طبیعی جان خود را از دست میدهند، ادامه داد: تنها سه درصد از شهرهای کشور از نظر زلزله در نواحی کم خطر قرار دارد پس لازم است افراد جامعه نسبت به این حادثه آگاهانه عمل کنند.
مربی امداد و نجات بیان کرد: شناخت پدیدههای پرخطر، فراگیری راههای مقابله و بکارگیری آنها با توجه اصول و ضوابط پیشگیری، میتواند خسارت ناشی از حوادث را به حداقل برساند.
حقی بر ضرورت توجه به اصول مدیریت بحران در زلزله تاکید کرد و افزود: موقعیت کشور و نحوه قرارگیری شهرها در نقاط آسیبپذیر از لحاظ بروز زلزله، ضرورت پرداختن به این امر را دو چندان کرده و لازم است به مراحل آمادگی در مقابله با آسیبهای ناشی از آن که شامل ارزیابی سازهای، و غیر سازهای، تمرین مانور، کیف نجات و باز پیوند با خانواده، توجه شود.
وی بیان کرد: آمادهسازی لوازم و کیف نجات زلزله از مهمترین کارهایی است که باید هنگام احساس خطر زلزله انجام شود تا بتوان تا قبل از رسیدن امداد از خانواده خود محافظت کرد.
نظر شما :