برگزاری کارگاه مجازی «ارتباطات غیر کلامی» در جهاددنشگاهی اردبیل
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان اردبیل، در این کارگاه عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل با بیان اینکه مهارتهای غیر کلامی موجب افزایش آگاهی، تغییر نگرش، رفتار و کسب مهارتهای ارتباطی میشود، اظهار کرد: ارتباط تنها وسیله انتقال و دریافت اطلاعات و احساسات است که با شناخت کافی از خود میتوان روابط را بهبود بخشید.
علی جعفری با اشاره به اینکه تمام آسیبهای فردی و اجتماعی ریشه در عدم رعایت اصول رفتاری دارد، افزود: ارتباطات نامطلوب در طول زمان میتواند اعتماد به نفس فرد را مختل کند و منجر به کاهش توانایی فرد در مقابله با مشکلات و بروز آسیبهای روانی و اجتماعی شود.
وی بروز سوء تفاهم، نارضایتی از روابط با دیگران، احساس تنهایی، کاهش اعتماد به نفس، استرس، فشار روانی، احساس خشم و تعارض و ناکامی در برآورده کردن نیازها را از پیامدهای فقدان مهارتهای ارتباطی عنوان کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل به سطوح چهارگانه شخصیت اشاره و یادآور شد: هر چقدر نواحی ناشناخته و کور در فرد بیشتر شود ارتباط موثر شکل نمیگیرد.
جعفری با بیان اینکه برای داشتن روابط مطلوب، ارتقاء و گستردهتر کردن بخش عمومی سطوح شخصیت ضرورت دارد، ادامه داد: ارتباط به صورت کلامی و یا غیر کلامی به افراد انتقال مییابد به همین خاطر باید هر دو مورد تقویت شود.
وی شناخت و آموختن مهارتهای غیرکلامی را موجب آگاهی و شناخت بیشتر خود و در نتیجه بهبود روابط با دیگران دانست، تصریح کرد: قدرت علائم غیر کلامی پنج برابر بیشتر از کلامی است به طوری که تحقیقات نشان می دهد که 65 درصد ارتباطات به صورت غیرکلامی انتقال مییابد.
مدیر گروه علوم ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل اضافه کرد: وضعیت بدن، حالت چهره، نگاه، آهنگ و تن صدا، ظاهر فرد، لمس و سکوت از پیامهای غیرکلامی هستند که پیام های آنها موثر تر از پیامهای کلامی است.
جعفری خاطرنشان کرد: رمز موفقیت در تعبیر صحیح زبان بدن، مشاهده مجموع اشارهها، حرکات و تطابق دادن کانال های کلامی و غیر کلامی است.
نظر شما :