برگزاری وبینار تخصصی «کتاب، سبک زندگی و جامعه سالم» در اردبیل
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان اردبیل، در این وبینار عضو هیات علمی دانشگاه فرهنگیان استان اردبیل با بیان اینکه باید ساختار جامعه را به سمت مطالعات عالمانه سوق دهیم، اظهار کرد: توسعه و تبیین فرهنگ مطالعه ریشه در رشد فکر و فرهنگ هر جامعه دارد که باید به آن پرداخته شود.
بهنام صحرانورد با اشاره به اینکه کاربست دانایی سبب افزایش مطالعه و تعالی سطح فکری در جامعه میشود، بیان کرد: نقش مهم مطالعه و کتابخوانی در آموزش، غنای فرهنگی، رشد اقتصادی و فعالیتهای سیاسی و اجتماعی بسیار مهم و پراهمیت است و مسیر زندگی انسان را به تفکر و اندیشیدن سوق میدهد.
وی خاطرنشان کرد: در دنیای امروز که از کتاب و کتابخوانی به عنوان یکی از شاخصهای توسعه جوامع نام برده میشود، ضرورت دارد از ظرفیت کتابخانههای عمومی برای ترویج این فرهنگ به صورت ویژه استفاده شود تا ضمن انطباق با فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطی نوین امکان بهرهمندی مخاطبان نیز از کتابهای دیجیتال و صوتی و سایر ابزار در دسترس فراهم شود.
این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه کتاب دیرینهترین رسانه است، تصریح کرد: تحلیل روند شکلگیری و توسعه رسانهها حاکی از آن است که فناوریهای جدید، موجب از بین رفتن کتاب نشده، بلکه به توسعه آن نیز کمک کرده اند.
صحرانورد یادآور شد: ترویج فرهنگ کتابخوانی، ارج نهادن به کتاب و برگزاری نمایشگاه کتاب، جشنوارههای کتابخوانی، اهدای بن خرید کتاب به خانواده ها، افزایش تبلیغات و برنامههای ترویجی با موضوع مطالعه در رسانهها موجب افزایش سرانه مطالعه و استقبال از کتاب خواهد شد.
وی با بیان اینکه یکی از عوامل توسعه یافتگی و ارتقای فرهنگ عمومی، افزایش آگاهی و دانایی است، اظهار کرد: بهرهگیری از ظرفیت فضای مجازی فرصتی مناسب و راهبردی برای ترویج فرهنگ کتابخوانی و ارتقاء میزان سرانه مطالعه در جامعه بشمار میرود.
این مدرس دانشگاه، با اشاره به استفاده از ظرفیتهای فضای مجازی برای ارتقاء سرانه مطالعه، تاکید کرد: تنوع منابع و عرضه آن در فضای مجازی با توجه به شرایط فعلی جامعه، فرصت مناسبی برای ترویج فرهنگ کتابخوانی در جامعه ایجاد خواهد کرد.
نظر شما :