افتتاح دبیرخانه طرح ملی «توسعه مشاغل خانگی» در اردبیل/ ایجاد اشتغال پایدار و عدم اتکا به تسهیلات از دستاوردهای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در کشور است
به گزارش روابط عمومی جهادانشگاهی استان اردبیل، رئیس جهاددانشگاهی استان اردبیل در این مراسم که یکشنبه 30 شهریور برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به موفقیتهای حاصل از اجرای این طرح در 9 استان پایلوت در سال گذشته، طرح ملی توسعه مشاغل خانگی امسال در 31 استان توسط جهاددانشگاهی اجرا میشود.
مهران اوچی اردبیلی با بیان اینکه در قالب این طرح 54 هزار و 300 نفر از متقاضیان مشاغل خانگی در کشور ساماندهی و وارد بازار کار خواهند شد، اظهار کرد: در گام اول اجرا، دبیرخانه این طرح در استان اردبیل از امروز آغاز به کار میکند تا با همکاری و همافزایی دستگاههای متولی بتواند نسبت به ساماندهی سهمیه 2 هزار نفری استان از این طرح اقدام نماید.
وی با بیان اینکه این طرح میتواند فرصت رونق اقتصادی خوبی برای استان فراهم کند، خاطرنشان کرد: به منظور کمک به توسعه مشاغل خانگی و رونق اقتصادی خانوارها، همزمان با سراسر کشور ثبتنام طرح ملی مشاغل خانگی در استان اردبیل از ششم شهریور آغاز شده و تا ششم مهر ماه ادامه خواهد داشت.
رئیس جهاددانشگاهی استان اردبیل با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 200 نفر از استان اردبیل از طریق سایت inhb.ir در این طرح ثبت نام کردهاند، تصریح کرد: تمامی مراکز جهاددانشگاهی در سطح استان آمادگی پذیرش، مشاوره و ثبتنام رایگان متقاضیان را دارند.
اوچی اردبیلی فرهنگسازی و ترویج مشاغل خانگی، بهرهگیری از فناوری نو و جلب مشارکت واحدهای فناور و نو پا در ارتقاء کیفی محصولات خانگی، ایجاد و توسعه برند در محصولات و خدمات، ایجاد شبکههای کسب و کار خانگی، ایجاد اشتغال پایدار و عدم اتکا به تسهیلات را از اهم دستاوردهای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در کشور عنوان کرد.
رئیس جهاددانشگاهی استان اردبیل با بیان اینکه اتصال به بازار از مهمترین مزیتهای این طرح است، بیان کرد: جهاددانشگاهی به عنوان نهاد توسعهای تمام ظرفیتهای پژوهشی، آموزشی، فرهنگی و تجاریسازی خود را برای تحقق اهداف این طرح و شعار «جهش تولید» به کار خواهد بست.
اوچی اردبیلی با اشاره به اینکه کارآفرینان، برندها و کسب و کارهای نوپا به عنوان پیشران نقش محوری در اجرای طرح توسعه مشاغل خانگی دارند، یادآور شد: از سال گذشته طرح ملی «توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار» با همکاری دفتر امور بانوان و خانواده استانداری اردبیل، اداره کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی و جهاددانشگاهی استان در استان در حال اجرا است که اطلاعات و ظرفیتهای کسب شده در این طرح به پیشبرد اهداف طرح ملی توسعه مشاغل خانگی سرعت خواهد بخشید.
وی با اشاره به اینکه فرآیند اجرای این طرح در سه مرحله شناسایی، توانمندسازی و اتصال به بازار انجام میشود، ادامه داد: فاز اول این طرح شناسایی و بررسی ظرفیتها و اولویتبندی مزیتها، هماهنگی بین دستگاههای اجرایی، هدایت افراد به ثبت طرح در سامانه، فاز دوم ارزیابی و استعدادسنجی متقاضیان برای ارتباط با پیشرانها، مشاوره، آموزش و جذب کارآفرینان و سرمایه گذاران جهت تیمسازی و فاز سوم ظرفیتسازی و ایجاد بازارهای فیزیکی، استانداردسازی و برندسازی، ارتقاء کیفیت و کمیت محصولات و کمک به برنامه های فروش و عرضه محصول است.
- کسب و کارهای خرد و خانگی ساماندهی شود
در این مراسم مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل با بیان اینکه جهاددانشگاهی وظیفه مهمی در اجرای طرح ملی «توسعه مشاغل خانگی» در استان برعهده دارد، گفت: تحقق اهداف این طرح میتواند کشور را به سمت توسعه سوق دهد.
قاسم رحیمی با اشاره به اینکه از سال 1389 با تصویب مجلس شورای اسلامی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی متولی حمایت از کسب و کارهای خانگی است، اظهار کرد: به منظور توسعه اقتصاد کشور لازم است کسب و کارهای خرد و خانگی در کشور تقویت و ساماندهی شوند.
وی با بیان اینکه تاکنون به منظور ساماندهی حوزه اشتغال 352 رشته مشاغل خانگی شناسایی شده است، اضافه کرد: با این حال خلاءهایی در حوزه اتصال به بازار، بازاریابی و عرضه محصول وجود دارد که این طرح به پشتوانه تجارب ارزنده جهاددانشگاهی در هدایت صحیح آن میتواند این بخش را ارتقاء دهد و دغدغه عرضه محصولات را رفع کند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل با بیان اینکه متقاضیان مشاغل خانگی با ثبتنام در سامانه مشاغل خانگی به چرخه توانمندسازی، آموزش، مشاوره هدایت و در نهایت با حمایتهای لازم وارد بازار کار میشوند، اظهار کرد: تفاوت این طرح ملی با دیگر طرحهای اجرا شده جایگزینی توانمندسازی از طریق آموزش و بازاریابی متمرکز به جای پرداخت مستقیم تسهیلات است.
رحیمی با اشاره به اینکه با توجه به نقش مهم توسعه مشاغل خانگی در تحقق اهداف شعار سال، حمایت بیش از پیش از این مشاغل در فضای شیوع کرونا ضرورت دارد، افزود: امیدواریم با همکاری متقابل جهاددانشگاهی و اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل شاهد اشتغال پایدار در استان باشیم.
در پایان این مراسم ضمن تجلیل از رحیم یونسی، رئیس اداره اشتغال و توسعه کارآفرینی اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان؛ علیرضا صمدی، کارشناس مسئول آموزش کمیته امداد امام خمینی (ره)، بقیت الله بابایی، رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت، زهرا سهرابی، کارشناس مسئول آموزش بهزیستی استان اردبیل به خاطر همکاری در اجرای طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار قدردانی و دبیرخانه طرح ملی مشاغل خانگی افتتاح شد.
نظر شما :