۴۰ سال خودباوری با جهاددانشگاهی//رئیس جهادانشگاهی اردبیل:
جهاددانشگاهی به دنبال تحقق اهداف توسعه ای کشور/ جهاددانشگاهی برای سرانجام رساندن فعالیتهای فناورانه، بسیار مصمم عمل می کند
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان اردبیل، مهران اوچی اردبیلی با بیان اینکه روحیه انقلابی و جهادی جهاددانشگاهی در پیشبرد اهداف کشور نقش بسزایی داشته است، اظهار کرد: در حال حاضر این نهاد انقلابی فعالیتهای حوزههای مختلف علمی، پژوهشی، فرهنگی و آموزشی خود را به سمت توانمندسازی و ارتقاء ظرفیت های استانی سوق داده است.
وی با بیان اشاره به جهاددانشگاهی با وجود مشکلات، تحریمهای ظالمانه و اقتصاد مقاومتی با در هم آمیختن علم و صنعت توانسته بسیاری از نیازهای کشور را برطرف سازد، افزود: این نهاد انقلابی در طول چهل سال گذشته علاوه بر حفظ ماهیت اصلی، اقدامات و برنامههای خود را همگام و همسو با مسائل جامعه تعریف کرده و با ورود به حوزه های مختلف توانسته است فرصت های خوبی را برای توسعه کشور فراهم کند.
رئیس جهادانشگاهی استان اردبیل تصریح کرد: این نهاد با ورود به حوزههای مختلف، گسترش فناوری و اجرای طرحهای پژوهشی در تلاش است تا در تحقق اهداف توسعهای استانها با مطالعه و نیازسنجی لازم نقش آفرینی کند.
اوچی اردبیلی بیان کرد: در حال حاضر این واحد با شناسایی پتانسیلهای استانی و استفاده از ظرفیتهای بومی و تمرکز بر جنبههای کاربردی پژوهشهای انجام گرفته در راستای اهداف مهم استانی گام برمیدارد.
وی اضافه کرد: جهاددانشگاهی استان اردبیل در کنار خدمات آموزشی، نگاه ویژهای به صنایع کشاورزی به ویژه گیاهان دارویی و گردشگری دارد و تمام توان علمی خود را برای توسعه این بخشها به کار خواهد بست.
- توسعه اقتصادی استان با راهاندازی پایلوت نیمه صنعتی تولید نشاسته پلیمری
وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی استان اردبیل از تمام توان علمی و پژوهشی خود در جهت توسعه همه جانبه استانها و ارتقاء جایگاه این نهاد در کشور استفاده میکند، خاطرنشان کرد: با همافزایی و بهرهگیری از دانش فنی پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاددانشگاهی، راهاندازی طرح فناورانه پایلوت نیمه صنعتی تولید نشاسته پلیمری در استان در حال انجام است.
رئیس جهاددانشگاهی استان اردبیل با اشاره به اینکه راهاندازی این پایلوت مورد توجه مسئولین استانی است، تصریح کرد: با توجه به اینکه اردبیل یکی از قطبهای تولید سیب زمینی در کشور است به همین خاطر در تلاش هستیم با آغاز به کار این واحد صنعتی، نشاسته سیبزمینیهای درجه دو و سه را به نشاسته حفاری تبدیل کنیم.
اوچی اردبیلی طرح کلان ملی راهاندازی پایلوت نیمه صنعتی تولید نشاسته پلیمری را از برنامههای مهم و تاثیرگذار جهاددانشگاهی استان اردبیل عنوان و اضافه کرد: این واحد نیمه صنعتی علاوه بر ارزش افزوده بالایی به دنبال دارد با ایجاد 44 نفر فرصت شغلی در فاز اول در توسعه اقتصادی استان نیز موثر خواهد بود.
- توسعه اشتغال و شکوفایی اقتصاد با اصلاح الگوی کشت در اردبیل
اوچی اردبیلی به ذخایر ژنتیکی ارزشمند فندق در جنگل فندقلو استان اردبیل اشاره و بیان کرد: با توجه به اینکه فندق میتواند محصول جایگزین مناسبی برای تغییر الگوی کشت در استان باشد و توسعه آن به اشتغال و شکوفایی اقتصاد و کشاورزی کمک کند به همین منظور جهاددانشگاهی اردبیل برنامهریزی دقیقی برای پیشبرد اهداف این حوزه دارد.
وی اظهار کرد: با پیگیری و تلاش های انجام گرفته هشت هکتار زمین برای راهاندازی مزرعه تحقیقات گیاهان دارویی و ایجاد کلکسیون و نهالستان فندق در شهرستانهای نمین و بیله سوار تامین شده است که با تحقق آن رشد و ارتقاء فعالیت های پژوهشی و توسعه اقتصادی استان را رقم خواهد خورد.
عضو هیات علمی جهاددانشگاهی استان اردبیل با بیان اینکه این نهاد با بهره گیری از ظرفیتهای خود در سراسر کشور در توسعه کشور موثر عمل کرده است، ادامه داد: فعالیتهای پژوهشی و تحقیقاتی واحد اردبیل در حوزه کشاورزی میتواند فرصتی برای اصلاح الگوی کشت و شناسایی محصولات سازگار با شرایط آب و هوایی استان باشد.
اوچی اردبیلی یکی از حوزههای فعالیت جهاددانشگاهی اردبیل تحقیقات بر روی گیاهان دارویی بوم استان اعلام و تصریح کرد: با توجه به انتخاب جهاددانشگاهی به عنوان مشاور استان در تغییر الگوی کشت از سوی استاندار اردبیل سعی می سود ان ماموریت را به نحو احسن انجام دهیم.
- تطابق پتانسیلهای حوزه گردشگری با اهداف توسعهای استان
رئیس جهادانشگاهی استان اردبیل با بیان اینکه این واحد برای به سرانجام رساندن فعالیتهای فناورانه و تحقیقاتی بسیار مصمم است، یادآور شد: پتانسیلهای گردشگری استان اردبیل با اهداف توسعهای استان منطبق است و این نهاد با انجام بازنگری طرح جامع گردشگری استان که به جهاددانشگاهی واگذار شده است، میتواند در برنامهریزیهای توسعهای استان موثر واقع شود.
اوچی اردبیلی واگذاری این طرح را نشان از اعتماد و جایگاه مناسب جهاددانشگاهی در استان دانست و اضافه کرد: با بازنگری طرح جامع گردشگری استان علاوه بر شناسایی نقاط ضعف سرمایهگذاری در بخش گردشگری با چشماندازی مناسب میتوان به توسعه متوازن در تمامی مناطق استان رسید و نیاز این بخش در مسیر توسعه را احصا کرد.
- توسعه سلول درمانی با احداث مجتمع سلامت
وی احداث مجتمع سلامت را گامی مهم در توسعه فعالیتهای درمانی جهاددانشگاهی در استان و گردشگری سلامت اعلام و اضافه کرد: در راستای توسعه فعالیتهای مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی استان و بوم سازی دانش فنی این نهاد در حوزه سلول درمانی و درمان سرطان، زمینی به مساحت یک هزار و ۳۰۰ مترمربع به جهاددانشگاهی استان واگذار شده است که به زودی مراحل احداث مجتمع سلامت کلید خواهد خورد.
رئیس جهادانشگاهی استان اردبیل، راه اندازی بخش لاپاروسکوپی و هیستروسکوپی، جذب فلوشیپ نازایی و ارتقاء تجهیزات مرکز درمان ناباروری قفقاز این واحد را از اقدامات مهم توسعه ای این بخش عنوان و تصریح کرد: در سال گذشته بیش از شش هزار نفر در این مرکز پذیرش و با هماهنگی جهاددانشگاهی یک هزار و 128 نفر از تسهیلات طرح حمایت مالی از زوجین، 18 نفر از تسهیلات حمایتی بیمه برکت، 12 نفر از تسهیلات حمایتی اداره کل کمیته امداد و 12 زوج از تسهیلات حمایتی اداره کل بهزیستی استان بهره مند شدند.
- بهره مندی 12 هزار نفر در استان اردبیل از خدمات آموزشی جهاددانشگاهی
اوچی اردبیلی از آموزش بیش از 12 هزار نفر در پنج مرکز فعال آموزشی جهاددانشگاهی در شهرستانهای اردبیل، گرمی و پارس آباد در سال گذشته خبر داد و افزود: دورههای آموزشی واحد اردبیل با نیازسنجی صورت گرفته در راستای توانمندسازی و مهارت افزایی ارائه می شود تا توانمندسازی نیروی انسانی و ایجاد اشتغالزایی را به دنبال داشته باشد.
وی به برگزاری موفق طرح ملی دانش آموزی نجات آب(داناب)، سرباز ماهر، توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار و توسعه مشاغل خانگی توسط جهاددانشگاهی در استان اردبیل اشاره و خاطرنشان کرد: در تلاش هستیم که در سالجاری مردم شریف شهرستانهای مشگین شهر و خلخال نیز با ایجاد مرکز آموزش تخصصی کوتاه مدت از خدمات آموزشی جهاددانشگاهی بهره مند شوند.
رئیس جهادانشگاهی استان اردبیل از کسب رتبه ششم توسط مرکز رشد فناوری فرآوردههای گیاهان دارویی ان واحد در بین 23 مرکز رشد جهاددانشگاهی در کشور خبر داد و افزود: این مرکز توانسته است با نظارت بر روند رشد واحدهای فناور و تحلیل مستمر دستاوردها و فعالیتهای آنها با هدف افزایش کارایی و بازدهی حمایتهای مناسبی را از فناوران جوان حوزه گیاهان دارویی استان اردبیل به عمل آورد.
وی جهاددانشگاهی را از پیشگامان عرصۀ خبر و اطلاعرسانی در کشور دانست و افزود: در حال حاضر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اردبیل و خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا) شعبه اردبیل در حوزه اطلاع رسانی استان فعالیت دارند.
اوچی اردبیلی برگزاری مرحله استانی مسابقات مناظره دانشجویی و نشت و کارگاه های تخصصی، انجام چند طرح افکارسنجی و اجرای برنامههای فرهنگی و دانشجویی را از دیگر اقدامات فرهنگی جهاددانشگاهی در سطح استان اردبیل عنوان کرد.
* گفتگوی سایت جهاددانشگاهی کشور با دکتر مهران اوچی اردبیلی،رئیس جهاددانشگاهی استان اردبیل
نظر شما :