مدیرکل دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاددانشگاهی:
فعالیتهای جهادانشگاهی با پژوهش آمیخته باشد
به گزارش روابط عمومی جهادانشگاهی استان اردبیل، داراب یزدانی یکشنبه 25 خرداد با بیان این مطلب در جلسه با رئیس و پژوهشگران جهاددانشگاهی استان اردبیل در جریان سفر دو روزه به این استان، اظهار کرد: اعضای جهاددانشگاهی استان اردبیل بسیار فعال و پر انگیزه هستند و توانستهاند زیرساختهای خوبی در حوزه گیاهان دارویی و فندق ایجاد کنندکه این امر بسیار ارزشمند است.
وی افزود: این نهاد با پیگیریهای مستمر توانسته است بسیاری از مشکلات به ویژه اخذ زمین را برای اجرای تحقیقات گیاهان دارویی و ایجاد نهالستان تولید نهال فندق را با همکاری دستگاههای متولی استان برطرف کند.
مدیرکل دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاددانشگاهی با بیان اینکه تیم پژوهشی فعال و خوبی در جهاددانشگاهی استان اردبیل فعالیت دارند، ادامه داد: این واحد نیازمند تدوین برنامههای متناسب در جهت عملیاتی کردن تحقیقات و پیشبرد مناسب اهداف است.
یزدانی یادآور شد: باید خلاءها در مسیر پیشرفت شناسایی و راهکارهای لازم برای رفع موانع پیشرو برطرف شود تا خروجی خوبی را به دنبال داشته باشد.
وی تصریح کرد: برای اجرای بهتر باید با بازنگری در برنامه تدوین شده برای تحقیقات فندق و گیاهان دارویی، اولویت و نقشه راه مناسب برای عملیاتی کردن این برنامه در جهاددانشگاهی استان اردبیل تهیه و مسیر توسعه فعالیت های این حوزه مشخص شود.
مدیرکل دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاددانشگاهی با بیان اینکه برنامهها و مسیر حرکت جهاددانشگاهی اردبیل باد طوری طراحی شود که خروجی و نتایج مناسبی در کوتاه مدت داشته و در استان ملموس باشد، خاطرنشان کرد: تولیدات جهادانشگاهی بایستی با پژوهش آمیخته شده باشد و با پشتوانه علم و پژوهش محصولی منحصر به فرد تولید شود.
یزدانی بیان کرد: یکی از حوزههای فعالیت جهاددانشگاهی تحقیقات بر روی گیاهان دارویی است که واحد اردبیل در راستای این برنامه باید با توجه ویژه و تمرکز بر روی گیاهان دارویی بومی استان اهدافی را برای توسعه این بخش مدنظر قرار دهد و فعالیت شاخصی در این حوزه ارائه کند.
• توسعه جنگلهای فندق استان به اشتغال و شکوفایی اقتصاد و کشاورزی کمک می کند
در این جلسه رئیس جهادانشگاهی استان اردبیل با بیان اینکه با برنامهریزی دقیق مسیر پیشبرد اهداف حوزه کشاورزی این واحد مشخص شده است، اظهار کرد: فندق میتواند محصول جایگزین مناسب برای تغییر الگوی کشت در استان باشد که ضمن مصرف آب کم، از خسارتهای وارده در مقابل سرمازدگی و خشکسالی بکاهد.
مهران اوچی اردبیلی ادامه داد: با پیشبرد اهداف و اجرای دقیق تحقیقات گیاهان دارویی و ایجاد نهالستان فندق میتوان شاهد تحول چشمگیر در توسعه و اقتصاد استان بود.
وی یادآور شد: با توجه به ظرفیتها و با توسعه جنگلهای فندق استان میتوان ضمن بالا بردن میزان تولید محصول فندق در ایجاد فرصتهای شغلی جدید و شکوفایی اقتصاد بخش کشاورزی استان گامهای خوبی برداشت.
رئیس جهادانشگاهی استان اردبیل تصریح کرد: مرکز رشد فناوری فرآوردههای گیاهان دارویی جهاددانشگاهی اردبیل به منظور توسعه گیاهان دارویی و بهره گیری از ظرفیتهای استان و پتانسیل پژوهشگران این عرصه، از اهلیسازی و کشت و فرآوری گیاهان دارویی حمایت و پشتیبانی میکند تا تولیدات گیاهان دارویی بومی استان اردبیل ساماندهی شود.
در این جلسه حاضران به ارائه نظرات و پیشنهادات خود در زمینه توسعه فعالیتهای جهاددانشگاهی استان اردبیل در حوزه کشاورزی پرداختند و به سوالات مطرح شده پاسخ داده شد.
نظر شما :