در سمینار "مهارتهای زندگی" عنوان شد؛
رفتار، نشأت گرفته از باور و اندیشه فرد است
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان اردبیل، رحیم انور، یکشنبه 17 آذرماه در سمینار "مهارتهای زندگی" که به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی استان اردبیل و دانشگاه فرهنگیان (آزادگان نیر) برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: اگر تربیت با امر و نهی آغاز شود تربیت سلبی خواهد بود و تاثیری در شخص نخواهد گذاشت، اما اگر این امر با هدف بارور کردن اندیشه و فکر صورت گیرد موثر خواهد بود .
وی بر وجود مباحث تربیتی در دین اسلام و نهج البلاغه تاکید و اظهار کرد: حضرت علی (ع) نامه خطاب به فرزندش امام حسن(ع) را اینگونه آغاز کرده است که «فرزندم اینگونه باشد» سپس آگاهی بخشی نسبت به فرزندش داده است و این نشان از بارور کردن اندیشه است.
مدرس دانشگاههای استان اردبیل یکی از آسیبهای موجود در تربیت جوانان را ترساندن از عواقب کار و آخرت عنوان کرد و یادآور شد: اگر تربیت با ترساندن و عذاب شروع شود موفقیت آمیز نخواهد بود بلکه در تربیت باید با تبشیر اقدام کرد.
انور با بیان اینکه مهمترین راه تربیت، معرفت بخشی است، تصریح کرد: انسان نباید از رحمت خدا مایوس شود چراکه باورسازی، باوردرمانی و معنیدرمانی یکی از بهترین روشهای تربیت است.
وی با اشاره به اینکه از منظر نهج البلاغه شناخت خداوند اولین قدم در جلوگیری از تخریب ذهنی است، خاطرنشان کرد: علت سرکشی و بحران زدگی دینی جوانان بدلیل این است که شناخت خوبی از خداوند ندارند، چرا که خداشناسی، انسان را از تحیر و سرگردانی نجات میدهد و آن را به این باور میرساند که همه چیز در اراده خداوند است.
مدیر بنیاد نهجالبلاغه استان اردبیل ادامه داد: یکی از علتهای گسستگی و فاصله بین والدین و فرزندان خلاء عاطفی می باشد که این امر علت اصلی عدم موفقیت امر به معروف و نهی از منکر است .
انور، دومین خلاء بین والدین و فرزندان را عقل و منطق عنوان کرد و افزود: باید تمام موارد تربیتی از طریق عقل و منطق منتقل شود، چرا که اهل منطق تحکم نمیکند، فریاد نمیزند و اگر این اتفاق بیافتد حتما در منطق کم آورده است.
وی تاکید کرد: بزرگواری و شخصیت خود را در برابر هیچ چیز کم نکنید و خودتان را از تمام قصورها، پستیها و ناملایمات دور کنید.
نظر شما :