برگزاری کارگاه آموزشی«ادبیات دفاع مقدس» در جهاددانشگاهی اردبیل
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان اردبیل، در این کارگاه آموزشی مدرس دانشگاههای اردبیل با اشاره به سالروز تسخیر لانه جاسوسی و روز دانشآموز گفت: خوشبختانه آگاهی مردم ایران اسلامی به مراتب بیشتر شده است و امروز تاثیرگذاری ملموسی در جهان دارد.
اسفندیار هوشیار با اشاره به تاریخچه حادثه تاریخی تسخیر لانه جاسوسی و اینکه اگر استکبار جهانی این روز را جدی میگرفتند شاید امروز جهان رویکرد دیگری داشت، ادامه داد: در این رویداد ایران تذکر لازم را به جهانیان داد که سفارت آمریکا در کشورهای مختلف فقط به فکر کنترل، جمعآوری اطلاعات و براندازی است اما آنها به این مهم اهمیت ندادند و بعد از گذشت چندین سال برخی از کشورها، امروز متوجه این قضیه شدهاند.
وی به ادبیات دفاع مقدس در طول هشت سال جنگ تحمیلی اشاره و خاطرنشان کرد: این ادبیات با تلاش رزمندگان، سربازان، فرماندهان و ... با تکیه بر اعتقادات دینی و باورهای آنان به وجود آمده است و نمونه آن در هیچ جای دنیا دیده نمیشود.
مدرس دانشگاههای اردبیل به ضرورت شناخت حوادث منطقه تاکید و هشت سال دفاع مقدس را یکی از حوادث و وقایع مهم منطقه با اثرات مثبت در حین و بعد آن عنوان کرد و افزود: شناخت و تجزیه و تحلیل حوادث منطقه میتواند جلوی بروز برخی حوادث مشابه را بگیرد.
هوشیار با اعلام اینکه ادبیات دفاع مقدس دارای دستاوردهای موفقی بود و توانست حادثه جنگ تحمیلی را به نفع کشورمان تمام کند، افزود: یکی از مزیتهای دوران دفاع مقدس، تبدیل موقعیت به موفقیت بود و ملت ایران در این دوران با آگاهی کامل، ناکامیهای ایجاد شده توسط دشمن را به موفقیت تبدیل کردند و حتی ناکامیها را به خود دشمن بازگرداندند که این زیباترین ادبیات دفاع مقدس میتواند باشد.
وی ادامه داد: یکی دیگر از مسائلی که دشمن قصد داشت در دوران جنگ به ما تحمیل کند الگوپردازی بود در حالی که ما در عرصه دفاع مقدس، الگوسازی کرده صحنههای مختلف را تبدیل به موفقیت و پیروزی نمودیم .
این مدرس با بیان اینکه ناکارآمد جلوه دادن انقلاب اسلامی از نقشههای دشمنان بود که ما با ادبیات دفاع مقدس موفق شدیم این نقشه را بر ملاکرده و از بین ببریم، ادامه داد: ادبیات دفاع مقدس، ظهور و بروز روشهایی است که برای اولین بار توسط رزمندگان نشان داده می شد که نمونه آن مقاومت بینظیر در هشت سال دفاع مقدس در مقابل همکاری دهها کشور با تکیه بر ایمان و باورهای دینی و اعتقادی بود .
هوشیار ادامه داد: آمریکا به همراه 37 کشور دیگر بعد از یک هفته مشاوره به این نتیجه رسیده بودند که جمهوری اسلامی را در مدت سه روز ساقط نمایند اما با مقاومت مثال زدنی رزمندگان و مردم مواجه شدند که این مقاومت نوعی ادبیات دفاع مقدس و مختص رزمندگان ایران بود.
وی با بیان اینکه ادبیات مقاومت و روحیه جهادی رزمندگان ایران در آن دوران امروز هم زبانزد جهان است، تصریح کرد: این ادبیات مختص یک شهر و یک استان نیست و این مقاومت هم اجباری نبود بلکه رزمندگان ما با تکیه بر باورها و اعتقادات دینی خود دست به این مقاومت زدند.
هوشیار اضافه کرد: ایران در طول تاریخ و هشت سال دفاع مقدس نشان داده که با الهام از اندیشه و باورهای دینی در سختترین شرایط با سختترین موقعیت روبرو شده و ناکارآمدی را با کارآمدی، الگو پردازی را به الگوسازی و ناکامی را به موفقیت تبدیل کرده است که نمونه بارز آن مقاومت و ایستادگی در هشت سال دفاع مقدس بود.
نظر شما :