واگذاری اجرای طرح داناب استان اردبیل به جهاددانشگاهی/ منحنی افت دشت اردبیل متوقف شده است
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد استان اردبیل، مدیر عامل شرکت آب منطقهای اردبیل در جلسه عقد این قرارداد، به سابقه همکاری آب منطقهای با جهاددانشگاهی و موفقیت این نهاد انقلابی در اجرای طرحهای مهم پژوهشی و تحقیقاتی در کشور اشاره و خاطرنشان کرد: اجرای طرح داناب با همکاری آموزش و پرورش و جهاددانشگاهی ما را در رسیدن هر چه سریعتر به اهداف متعالی در حوزه آب یاری خواهد کرد.
اصغر سلیمانزاده، طرح داناب یکی از طرحهای مهم وزارت نیرو در راستای فرهنگسازی استفاده صحیح از منابع آب عنوان و اظهار کرد: در دو سال اخیر و با اجرای برنامههای تعادلبخشی منابع آب فرونشست دشت اردبیل متوقف و منحنی افت دشت به صفر رسیده است.
وی بحران آب را در کشور یک بحران جدی اعلام کرد و گفت: علیرغم اینکه قرار بود اجرای طرح داناب از آبان ماه در اردبیل آغاز شود اما به دلیل مشکلات اعتباری وقفهای در اجرای آن ایجاد شد که امیدواریم همکاری جهاددانشگاهی در اجرای این طرح بتواند گامهای اساسی و موثری را در اجرای به موقع و زمانبندی مناسب آن پیشروی ما قرار دهد.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای اردبیل، برگزاری کارگاههای آموزشی صیانت از منابع آب از سوی جهاددانشگاهی را در شهرستانهایی همچون پارسآباد و خلخال یادآور شد و بیان کرد: در راستای اجرای طرح تعادلبخشی در دشت اردبیل، آب منطقهای برنامههای متعددی را اجرا کرده که خوشبختانه امسال شاهد متوقف شدن منحنی افت دشت اردبیل بودیم که این در سایه تلاش مجموعهها و نهادهای فرهنگی و کارشناسان شرکت آب اردبیل بوده است.
سلیمانزاده کیفیت اجرای برنامههای محوله از سوی آب منطقهای اردبیل را در قالب تفاهمنامه مشترک یادآور شد و افزود: ما سابقه همکاری نزدیکی با جهاددانشگاهی اردبیل در طرحهای متعدد داریم که همکاری مشترک در اجرای طرح داناب با جهاد دانشگاهی نیزما را به اهداف خود در فرهنگسازی استفاده بهینه از منابع آب نزدیک میکند.
وی برنامهریزی برای برگزاری کارگاههای آموزشی در راستای طرح تعادلبخشی و مدیریت آب را یادآور شد و گفت: وجود بحران آب در کشور بر کسی پوشیده نیست و در صورتی که چنین وضعیتی در کشور تداوم یابد قطعا در آینده با بحرانهای متعدد اجتماعی و ... مواجه خواهیم شد.
سلیمانزاده ایجاد نگرانی و حساسیت در جامعه در خصوص بحران آب را مهم دانست و اظهار کرد: ما باید نسبت به اصلاح فرهنگ نامناسب برداشت غیرمجاز از دشت اردبیل اقدام کنیم که در این راستا با پلمپ چاههای غیرمجاز در اردبیل، اقدام شایستهای در حوزه تعادلبخشی انجام شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر تنها 75 چاه غیرمجاز در اردبیل وجود دارد که در آینده نزدیک با پلمپ این چاهها نیز برداشتهای غیرمجاز از دشت اردبیل به حداقل خواهد رسید.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای اردبیل هدف از طرح داناب را آشنایی دانشآموزان با راهکارهای حفاظت و صیانت از منابع آب اعلام و خاطرنشان کرد: هر چقدر این حساسیت و فرهنگ از سنین پایه در دانشآموزان ایجاد شود به همان میزان موفقیت طرحهای آب تضمین شده است.
سلیمانزاده با بیان اینکه 630 میلیون مترمکعب از دشت اردبیل آب برداشت شده است، تصریح کرد: این میزان باید 130 میلیون مترمکعب باشد که آمارها حاکی از وضعیت نامساعد برداشت آب از دشت اردبیل است.
در ادامه این جلسه رئیس جهاددانشگاهی واحد استان اردبیل نیز در سخنانی با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی طرحهای متعدد تحقیقاتی و پژوهشی را با آب منطقهای اردبیل انجام داده است، اظهار کرد: فرونشست دشت اردبیل و از دست دادن منابع آب مشکلات عدیدهای را در استان سبب خواهد شد که ما نیز تلاش میکنیم با همکاری شرکت آب منطقهای اردبیل در قالب موافقتنامه مشترک طرح نجات آب، انسان و محیط زیست را به نحو احسن در استان انجام دهیم.
مهران اوچی اردبیلی از حسن اعتماد شرکت آب منطقهای اردبیل به جهاد دانشگاهی استان اردبیل تقدیر کرد و گفت: در حال حاضر با همکاری جهاددانشگاهی ارومیه در حال اجرای طرح ساماندهی، تدوین و بررسی تجزیه کیفی و کمی باقیمانده سموم و آفتکشهای کشاورزی در منابع آب شرب اردبیل و ساماندهی و تدوین دستورالعمل مدیریت و بهرهبرداری از آبهای گرم معدنی هستیم که در کنار این طرحها اجرای طرح داناب نیز نشانگر تلاش گسترده جهاددانشگاهی در راستای فرهنگسازی مناسب در راستای حفاظت از منابع آب است.
وی توقف منحنی افت دشت اردبیل را خبری مسرتبخش برای مردم منطقه اعلام کرد و گفت: همکاری تنگاتنگ جهاددانشگاهی و آموزش و پرورش با شرکت آب منطقهای استان، راهکارهای نوینی را در باب حفاظت از منابع آب نشان خواهد داد. جهاددانشگاهی اجرای طرح داناب را از امروز آغاز و تا پایان مهرماه سال آینده به مدت 9 ماه در سطح استان اجرا خواهد کرد.
رئیس جهاددانشگاهی واحد استان اردبیل تهیه و تدوین کتابچههای آموزشی و برگزاری کارگاههای آموزشی با حضور کادر اجرایی و معلمان، برگزاری نمایشگاه و آزمونهای مرتبط را از بخشهای مهم طرح داناب اعلام کرد و گفت: انجام فعالیتهای رسانهای و پوشش خبری برنامههای داناب در اردبیل، بازدیدهای مستمر از مدارس هدف و طراحی فرمهای ارزیابی از دیگر برنامههای جهاددانشگاهی در اجرای بهتر طرح داناب با همکاری آموزش و پرورش و آب منطقهای اردبیل خواهد بود.
اوچی اردبیلی شعار «هر دانشآموز، یک ناجی؛ هر ناجی، یک حافظ آب» را یادآور شد و خاطرنشان کرد: در تحقق این شعار همه باید وظیفه خود را ادا کنیم تا بتوانیم در صیانت از این ارزشمندترین نعمت پروردگار گامهای اساسی برداریم.
نظر شما :